El Govern valencià implica a les seues conselleries contra la violència masclista i en favor de la igualtat d'homes i dones

Guardar

Carlesmari
Carlesmari

El Consell té com a primer eix del seu acord de govern, l'Acord del Botànic, rescatar persones. Un aspecte que cobra especial sensibilitat quan es tracta d'abordar la situació de violència masclista que té com a conseqüència més grollera la mort de dones.

Així, el Consell considera que, per a acabar amb la violència sobre la dona, és fonamental actuar en tres aspectes: la prevenció, l'atenció i intervenció integral de les víctimes i una coordinació major entre els diferents àmbits.

D'aquesta manera, i amb motiu de la celebració del 25 de novembre com el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, el Govern valencià ha volgut valorar algunes de les mesures que s'estan desenvolupant, com la campanya que ha engegat la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, #UnHomeDeVeritat, amb la intenció de centrar el missatge i la pressió sobre els agressors.

Fruit d'aquesta decidida actuació per a acabar amb la violència masclista, el Consell compta amb una Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Una de les primeres mesures que va adoptar va ser eliminar l'exigència que les víctimes mancaren de deutes tributaris o amb la Seguretat Social per a poder accedir a les ajudes.

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha tornat a reunir a la Taula per a l'Estudi, l'Avaluació i la Millora de la Llei Integral de la Violència de Gènere, que feia 5 anys que no era convocada.

També ha engegat, juntament amb la Conselleria d'Educació, la campanya 'No em toques el Whatsapp', dirigida a l'alumnat d'ESO i que ha suposat la realització de 655 tallers, en els quals han participat 18.479 alumnes, als quals s'ha format sobre la visibilització dels mecanismes de control com una forma de violència.

D'altra banda, la xarxa de centres Dona 24 Hores compta amb un total de 98 places i està previst ampliar-les fins a les 184 per a l'any pròxim. Aquests recursos han atés, enguany, un total de 331 víctimes, de les quals 147 són dones i 184 són xiquets i xiquetes que estaven a càrrec seu.

Així mateix, s'han prestat ajuda a 98 fills o filles de les víctimes a través del servei d'atenció psicoeducativa. En el primer semestre del 2016, 77 participants han assistit a aquests tallers grupals, on s'utilitza un model terapèutic basat en la resiliència i en el bon tracte a la infància.

Atés que, en molts casos, la violència de gènere és una realitat estructural vinculada a l'actual sistema socioeconòmic i cultural, s'ha constituït la Taula per la Igualtat Laboral i Salarial i contra la Feminització de la Pobresa, que té com a objectiu articular i dissenyar noves polítiques públiques de lluita contra aquesta situació, de la mà de les entitats socials d'aquest àmbit.

Una altra de les mesures adoptades pel Consell ha sigut la creació de la xarxa d'Oficines de la Generalitat d'Assistència a les Víctimes del Delicte. El decret va ser aprovat en la reunió del ple del passat 4 de novembre.

Destacats