caixa popular

El govern de Paiporta aprova 1,8 milions d'euros en inversions

La remodelació de la piscina d’estiu, una pista de patinatge i la nova zona verda del Carrer Sant Ramon se sumen al manteniment d’edificis municipals, inexistent en l’anterior legislatura

El govern de Paiporta aprova 1,8 milions d'euros en inversions
28/07/2017 -

paiporta-equip-de-govern-inversionsEl ple municipal de Paiporta ha aprovat aquest dijous una inversió d’1,8 milions d’euros en els pròxims mesos, la quantitat més alta des que va prendre possessió el nou equip de govern fa poc més de dos anys. La moció que permetrà aquestes inversions va comptar amb el vot favorable dels tres partits que conformen l’equip de govern (Compromís, PSPV-PSOE i PodEU), i de Ciudadanos. El Partit Popular va optar per l’abstenció. Les obres s’inclouen en un pla d’inversions financerament sostenibles de l’Ajuntament.

Entre les inversions destaca la rehabilitació de la piscina d’estiu situada al Poliesportiu Municipal per convertir-la en una piscina lúdica, en una intervenció que permetrà crear espais diferents i estalviar aigua. “Fa dos anys, quan arribàrem, ens trobàrem una piscina abandonada que no reunia condicions de salubritat i que provocava un gran nombre de queixes per part del veïnat”, va explicar la regidora d’Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, qui va afegir que “calia recuperar-la, perquè les veïnes i veïns de Paiporta puguen gaudir d’una instal·lació en les millors condicions possibles”.

nou-parc-sant-ramon-01

nou-parc-sant-ramon-03

nou-parc-sant-ramon-04

nova-piscina-estiu-01

 

 

 

 

 

El mateix pla arreplega la construcció d’una pista de patinatge amb una zona ajardinada en el tram final del Carrer Jaume I, la construcció d’una nova zona verda amb un parc al barri Sant Ramón, demanada durant anys pel veïnat del barri, i diverses actuacions d’impermeabilització i aïllament de múltiples edificis municipals.

Com va explicar Beatriz Jiménez en el ple, “durant els anys de govern del PP no es va invertir ni un euro en manteniments, i la primera volta que va ploure, es van inundar tots els edificis municipals”. Açò “portava anys passant i ningú no havia fet res, perquè no llueix fer-se la foto amb eixe tipus d’actuacions”, va afegir Jiménez. En el mateix sentit, es rehabilitarà la quarta planta de l’Ajuntament, es crearà l’arxiu municipal en un edifici annexe i es col·locarà un teló ignífug a L’Auditori Municipal per complir amb la llei i millorar la seguretat de l’edifici.

“Portem al ple una sèrie d’inversions necessàries que, en molts casos, milloraran les condicions de treball de la plantilla de l’Ajuntament, i permetran oferir un servei més complet a la ciutadania”, va explicar el primer tinent d’alcaldia i regidor d’Ocupació i Comerç, Vicent Ciscar. El portaveu del PSPV-PSOE va afegir que “les obres que hui -per ahir- aprovem són un reflexe dels compromisos adquirits en el pacte de govern, l’actuació inmediata en els edificis més abandonats i el compliment en l’obligació de cuidar i conservar el patrimoni públic”.

Des del grup PodEU, la vice-portaveu i regidora de Foment de les Arts Escèniques i Biblioteca, Teresa Verdú, va ressaltar la necessitat d’algunes actuacions, com les referents al manteniment dels edificis municipals i concretament L’Auditori Municipal, que “en 14 anys no ha tingut cap manteniment i pateix goteres, que fan que es deteriore la maquinària del immoble”. Sobre el nou teló ignífug, va manifestar “és una inversi´o necessària per garantir la seguretat dels espectadors i espectadores que fan ús de la instal·lació”.

A banda de les instal·lacions esportives, la nova zona verda i la rehabilitació d’edificis municipals, l’equip de govern ha decidit invertir una part important dels estalvis en millorar voreres i carrers, amb dos plans per a facilitat la vida de les persones amb mobilitat reduïda; renovar l’enllumenat de la zona centre i convertir diferents carrers del poble en zones de preferència per a vianants.

En general, tot el pla d’inversions està “pensat i treballat baix una idea comuna: millorar i mantindre el patrimoni que tenim, i construir un poble més amable”, va concloure la regidora d’Hisenda.

Deute zero. En el ple d’aquest dijous també es va aprovar destinar una part del romanent positiu de tresoreria de l’any anterior a amortitzar els últims crèdits que mantenia l’Ajuntament de Paiporta amb els bancs. Així, a finals de 2017 el consistori deixarà a zero un deute heretat de l’anterior equip de govern de pràcticament set milions d’euros. Aquesta fita s’aconsegueix en tan sols dos anys, amb l’afegit que s’han realitzat inversions i s’ha contractat a desenes de treballadors per a prestar un servei més complet a la ciutadania.

Detall de les actuacions del pla d’inversions financerament sostenibles:

Canvi fanals zona centre – 57.974,18 €

Zona enjardinada amb pista de patinatge – 219.963,59 €

Piscina d’estiu – 396.568,92 €

Condicionament terrat Ajuntament i Poliesportiu -94.377,86 €

Rehabilitació 4a planta Ajuntament – 170.000 €

Rehabilitació antiga EPA/Ràdio – 41.647,56 €

Instal·lació teló ignífug Auditori – 80.000 €

Zona Verda Sant Ramon – 482.599,21 €

-Expropiació – 231.958,59 €

-Urbanització – 250.640,62 €

Reurbanització C/Sant Roc, La Pau i Sant Francesc (peatonalització) – 170.201,06 €

Obres accessibilitat vies públiques – 14.780,91 €

Pla municipal millora vies públiques i voreres – 84.381,13 €

Reforma local Fra Gabriel Ferrandis – 37.000 €

Impermeabilització solera sala màquines climatització Auditori – 14.074,79 €

TOTAL INVERSIONS: 1,8 milions d’euros
AMORTITZACIÓ PRÉSTEC: 1,3 milions d’euros


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 8 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats