caixa popular

El Govern aprova un transvasament del Tajo al Segura de 38 hm3 i assegura que són un "recurs extraordinari"

E.P

El Govern aprova un transvasament del Tajo al Segura de 38 hm3 i assegura que són un "recurs extraordinari"
11/07/2018 -

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, considera que els transvasaments, com l’autoritzat aquest mateix dimecres per un total de 38 hectòmetres cúbics del Tajo al Segura, és un “recurs extraordinari” que no està prohibit però que està destinat a “moments de necessitat”.

Durant la seua primera compareixença davant la Comissió de Transició Ecològica del Congrés dels Diputats, Ribera ha manifestat que recórrer al transvasament ha de ser una mesura extraordinària i assegura que no ella no parla de “prohibir el transvasament, però mentre no hi haja alternativa”.

Si bé, preguntada sobre aquest tema pels grups parlamentaris ha aclarit que “no es pot mantindre un sistema d’aigua amb transvasaments” encara que eixe recurs entre conques no està prohibit per a garantir l’aigua en boca.

Per açò, ha defès que la interconnexió local de les dessaladora és “una bona opció” si es contempla cada conca com un sistema. “Portar aigua des de Santiago de Compostel·la fins a Cadis em pareix absurd”, ha dit.

En tot cas, considera que Espanya té un “llarguíssim recorregut per davant per a complir “mínimament” amb el que dicta la Directiva Marc de l’aigua i que “la resta són lectures malèvoles”.

La ministra ha insistit que la política d’aigua és “extraordinàriament sensible, important i estratègia” i considera que és “obvi” que cal entendre que és “impossible” basar-la sobre la capacitat de garantir tanta aigua com es demande, sinó que caldrà reordenar els recursos.

Ribera, al llarg de la seua intervenció, ha criticat la falta d’informació que s’ha trobat en arribar al Ministeri i ha lamentat que en molts aspectes mediambientals l’anterior equip de Govern s’ha dedicat a “esperar al fet que les coses passaren” o a “mirar per a un altre costat” en comptes d’afrontar els reptes.

Precisament aquest dimecres la Comissió del Transvasament Tajo-Segura ha aprovat un nou transvasament, aquesta vegada de 38 hectòmetres cúbics, el primer firmat pel Ministeri de Transició Ecològica.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 9 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018