El Festival Tercera Setmana tanca la seua primera edició amb 7.000 espectadors

Guardar

Equip Tercera Setmana
Equip Tercera Setmana

La primera edició del festival d'arts escèniques Tercera Setmana, celebrat en la ciutat de València entre l'11 i el 19 de juny, s'ha tancat amb un balanç positiu. El percentatge d'ocupació en les 15 sales on el festival ha disseminat la seua programació ha sigut d'un 65%, la qual cosa es tradueix en prop de 4.700 espectadors en els teatres, que sumats als més de 2.300 en els cinc espectacles de carrer celebrats en nou espais oberts, eleva l'audiència a un total de 7.000 assistents a les 53 representacions oferides. A aquesta xifra se suma una altra dada optimista: el públic va esgotar les entrades en 12 del total de 39 funcions en sala.

Els bons resultats adquireixen major rellevància si es valora que no solament es tractava del debut d'una nova cita amb les arts escèniques, sinó que la data triada per a programar-la va ser juny, un mes concorregut enguany a València en diversitat d'esdeveniments culturals. El festival ha representat les seues propostes distribuïdes per tota la ciutat, amb presència en barris perifèrics com Benicalap, Patraix, Russafa, Sant Marcel·lí, El Cabanyal i El Grau, en coherència amb la vocació de descentralització de Tercera Setmana.

“La valoració és molt positiva, però volem seguir millorant en la pròxima edició. Ara és el moment d'escoltar als patrocinadors, al públic i als professionals, seguir creixent, que el Festival siga reconegut dins i fora, amb personalitat pròpia i amb la complicitat de tots aquells que vulguen sumar”, ha anunciat la presidenta de l’Associació d'Empreses d'Arts Escèniques del País Valencià (AVETID), Mari Ángeles Fayos.

Tercera Setmana ha comptat amb un pressupost de 290.000 euros, dels quals un 68% s'ha cobert amb finançament institucional, un 4% ha sigut privat, un 8% de recursos propis d’AVETID, i un 20% de la venda d'entrades. El festival ha fet una ferma aposta per la sostenibilitat del projecte amb la inclusió entre les seues propostes d'activitats gratuïtes, però, sobretot, implantant una important política de preus assequibles.

D'altra banda, Tercera Setmana ha iniciat en el seu debut una línia de coproduccions, que va a ser senyal d'identitat del festival. En aquesta primera ocasió l'aposta ha sigut pel primer espectacle conjunt de llarga durada de loscorderos.sc i Za!, Afasians: The Last Conference. La peça va ser una coproducció del festival valencià amb el Grec de Barcelona, la Fundació Catalunya La Pedrera i SÂLMON< festival.

I és que Tercera Setmana, ja ha marcat en la seua gestació línies de treball que aspiren a donar una identitat pròpia al festival. Un altre exemple d'açò és la convocatòria anual d'una proposta escènica en un espai no convencional per a creadors, artistes i col·lectius de creació artística residents a la Comunitat Valenciana, recolzats amb una dotació econòmica, que enguany va ser de 4.000 €. En aquesta primera edició, d'entre els 14 projectes presentats, es va seleccionar un site specific que proposava a l'espectador una reflexió sobre la tragèdia dels refugiats, Nafrat (El viatge de la vergonya).

Després dels resultats i la resposta obtinguda en la seua primera edició, el festival aposta amb energia renovada per la seua continuïtat.

Arxivat a:

Destacats