25n
25N
25N

El festival Ensems tanca l'edició 2016 en el Centre del Carme amb un espectacle múltiple de vídeo, música electrònica en directe i art sonor

El festival Ensems tanca l'edició 2016 en el Centre del Carme amb un espectacle múltiple de vídeo, música electrònica en directe i art sonor
02/07/2016 -

El festival de música contemporània Ensems acomiada el seu trentè vuitena edició amb una doble proposta que combina la reflexió amb el lúdic, a càrrec de l’associació Sonoscopia de Porto, d’una banda, i el grup Combray i la videoartista Alba G. Corral, per un altre. Tots dos treballs podran conèixer-se en diferents espais del Centre del Carme este dissabte dia 2 de juliol, a partir de la caiguda de la nit.

Amb aquest programa doble es tanca una edició de Ensems, que ha iniciat una nova etapa en la trajectòria del festival, caracteritzada per la seua extensió en el temps, la pluralitat de tendències artístiques i una major implicació en el seu disseny de les diferents institucions relacionades amb el món de la música a València. Hauran sigut un total de 24 propostes artístiques i quatre activitats didàctiques i de reflexió, englobades en el programa paral·lel dels XXVIII Trobades de Composició Musical. Ensems és un festival de CulturArts Música – Generalitat, amb la col·laboració del Palau dels Arts Reina Sofia, el Consorci de Museus, el Palau de la Música (Ajuntament de València), la Fundació SGAE, el Institut Français i el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport (Inaem).

A mig camí entre la instal·lació conceptual i la organología d’avantguarda, Phonopticon és una proposta de l’associació Sonoscopia, procedent de Porto, que implica activament a cinc músics en un treball d’improvisació col·lectiva: Alberto Lopes, Gustavo Costa, Henrique Fernandes, José Alberto Gomes i Ricardo Jacinto. El principi de Phonopticon està basat en l’arquitectura panóptica, un model de presó concebuda pel filòsof utilitarista Jeremy Bentham en el segle XVIII per a tenir control de les activitats dels presos mitjançant una visió circular de 360 graus. En aquest cas, una estructura central facilita la disposició a la seua al voltant dels músics que participen en la creació conjunta mitjançant recursos electrònics i instruments convencionals alterats.

A continuació, la proposta d’Alba G Corral i Combray, que arriba des de Barcelona, pertany al món de la música ambiente i el video abstracte creat en directe, una estètica pròpia de festivals com Sònar. El duo Combray, que s’han obert un buit en l’electrònica més propera al pop, són Raúl Burrueco (guitarra) i Paqui Timoneda (electrònica). La seua música ofereix sons onírics i ritmes repetitius de qualitats hipnòtiques, reforçats pels paisatges abstractes creats amb un ordinador en temps real per Alba G. Corral. Aquesta prestigiosa creadora, per la seua banda, ha portat el seu treball per tot el món i ha treballat amb artistes com Jon Hopkins, Lone o Arbol. La col·laboració entre els tres s’ha presentat ja amb èxit en diferents festivals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 17 =