25n
25N
25N

El Festival Cabanyal Íntim furgarà en la seua 8ª edició en el valor de la memòria

Una obra de l’artista valencià Paco Vila Guillén protagonitza la imatge del cartell

El Festival Cabanyal Íntim furgarà en la seua 8ª edició en el valor de la memòria
17/12/2017 -

El Festival Cabanyal Íntim ha presentat aquest dissabte el cartell del seu 8a edició, programada sota el lema Memòria, que se celebrarà del 10 al 20 de maig de 2018 a l’interior de les cases del barri valencià i altres espais singulars.

Com ha explicat l’equip del festival, la Memòria transitarà en tota la seua amplitud per la programació que articularà la pròxima edició del festival. Des de la memòria personal, col·lectiva i històrica, passant per la memòria d’un barri i els seus habitants, fins a la desmemoria lligada a la malaltia o a la política, la memòria del cos o l’art de la memòria”. Una programació que comença a forjar-se aquests dies -la convocatòria per a participar es va tancar la setmana passada- i que destaca per l’alt grau de participació i la “qualitat” de moltes de les obres presentades: “Hem rebut més d’un centenar de propostes entre peces breus i llargues, així com per al nostre espai Territori Performance i els Íntims a la nit. Totes elles molt diverses, suggeridores i atractives pel que el treball de selecció dels espectacles no va a resultar gens fàcil”.

Com s’ha desvetlat aquest dissabte, “El gran teatro del mundo”, de l’artista valencià Paco Vila Guillén és la imatge que protagonitza el cartell de la nova edició del Cabanyal Íntim 2018. Una obra de poesia visual guardonada amb el Premi Internacional de Poesia Experimental 2016 de la Diputació de Badajoz que emmarcarà la programació escènica i multidisciplinària que desenvoluparà el festival la pròxima primavera en la intimitat de les llars del barri.

“Estic encantat d’aportar el meu granit d’arena al projecte Cabanyal Íntim amb la imatge d’una de les meues obres, pel que al meu semblar aquest projecte representa: La lluita de les persones contra l’avarícia, usant per a açò un arma innòcua, la cultura; l’avarícia d’uns pocs confrontada a la manera de vida d’un barri amb identitat pròpia, que encara que greument ferit, mai es posarà de genolls”, ha explicat l’artista.

En l’acte, el festival ha agraït també el suport i la consolidació d’alguns dels seus patrocinadors i col·laboradors que, com Caixa Popular, la Universitat de València o el Teatre El Musical ja han confirmat que seguiran lligats al projecte social i cultural de Cabanyal Íntim.

La presentació del cartell i del lema d’enguany ha tingut lloc en Mar d’Amura, espai cultural i gastronòmic del barri del Cabanyal, i ha culminat amb un espectacle musical en el qual s’ha pogut escoltar, per primera vegada a València i arribats des de terres irlandeses, les cançons de Bernard Fitzpatrick & Band. El cantautor ha presentat les seues noves composicions al costat del seu grup format per músics d’Irlanda, Eslovàquia i Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − 3 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa