El DOGV publica l'eliminació de l'obligatorietat de dos metges en els 'bous al carrer'

Guardar

fotonoticia_20191030190540_1920
fotonoticia_20191030190540_1920

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest dijous l'eliminació de l'obligatorietat dels dos metges en els festejos dels 'bous al carrer' amb el que aquesta mesura, aprovada pel ple de les Corts el passat 16 d'octubre, es fa així efectiva.

Les Corts van aprovar el 16 d'octubre reformar la Llei d'espectacles públics per a eliminar la disposició que establia l'obligatorietat de comptar amb dos metges en els 'bous al carrer', una proposta que va plantejar el PP i que van secundar Ciutadans, Vox i el PSPV, i davant la qual Unides Podem i Compromís va mostrar la seua oposició.

Així, el DOGV publica aquest dijous la derogació de la disposició addicional cinquena de la Llei 14/2010, de 3 de desembre, d'espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics en la qual s'exigia la presència de dos metges en aquests festejos.

La llei d'acompanyament de 2018 va introduir una disposició per la qual s'establia aquest segon mèdic, però posteriorment es va aprovar una moratòria per al seu compliment de dos anys, de manera que entraria en vigor de gener de 2020.

No obstant això, el text publicat en el DOGV, signat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, justifica la derogació de la referida disposició addicional en què "preveu un contingut impossible de complir donats els terminis existents i l'ingent nombre de festejos de bous al carrer que s'organitzen en la Comunitat al llarg de l'any".

Així mateix, assenyala que aquesta mesura s'ha adoptat davant "el reduït número de personal mèdic qualificat exigit en la disposició i en la labor real que l'equip sanitari ha d'exercir sense perjudici que, en un futur, es proposen quantes iniciatives siguen oportunes per a augmentar la seguretat en ells, tant per al personal sanitari com per als ciutadans".

De la mateixa manera, exposa que, donada la importància i rellevància social i cultural d'aquests festejos, "resulten necessaris la deguda protecció i el suport" al bous al carrer per part de les administracions públiques, "donat el gran valor que posseeixen, protecció i suport que ha de manifestar-se en diferents aspectes com en el seu reconeixement com a senyal cultural o a l'hora de facilitar la seua realització i desenvolupament".

"I és precisament aquest últim aspecte el que resulta perjudicat per la disposició que ara es pretén derogar, perquè les exigències introduïdes poden acabar dificultant en la pràctica la celebració d'aquests festejos tradicionals", assenyala.

Per això, apunta que, tenint en compte que la vigent normativa "garanteix adequadament la seguretat en els seus diferents vessants en relació amb l'organització i desenvolupament d'aquests festejos tradicionals, s'estima no sols innecessari sinó també perjudicial el manteniment d'una nova regulació que va en directe perjudici de la celebració dels bous al carrer".

Destacats