caixa popular

El dia que les dones prenem els carrers

12/03/2018 -

Escric aquest article un dia després del 8 de març. Ahir, com a tantes altres dones, em vaig sumar a la Vaga: ni vaig acudir al meu lloc de treball, ni vaig realitzar tasques domèstiques, ni vaig consumir. Des del minut un de la convocatòria de la Vaga Feminista ho vaig tenir clar, anava a secundar-la, perquè era tan oportuna com necessària.

En aquest país el masclisme segueix estant present, a voltes de forma subtil i moltes altres de forma brutal. És una de les tantes herències que ens va deixar la dictadura de Franco, un patriarcat ben arrelat que es transmet de pares a fills i que les dones combatem dia a dia amb major o menor èxit segons els casos.

No hi ha res que suporte menys un home mediocre que una dona empoderada, i aquesta és una realitat que socialment es dóna en totes les esferes -des de l’àmbit familiar fins al professional- i contra la qual lluitem les dones.

Però ahir va quedar palés que les dones tenim una consciència col·lectiva i que totes en menys o major grau patim aquestes desigualtats i volem combatre-les, per això la Vaga Feminista d’aquest 8 de març històric va ser un èxit. Si el seguiment que va tenir ja em va emocionar, no menys ho va fer veure una manifestació del dia de la dona treballadora sense precedents pels carrers de València.

He acudit cada 8 de març al Parterre i mai havia vist el que ahir vivim en la nostra ciutat i en la resta de ciutats de l’Estat espanyol. Les dones ahir prenem els carrers, omplint-les de sonoritat. Hi Havia de totes les edats: cantant consignes, encapçalant pancartes, portant lemes en cartolines, ballant… tota una festa del feminisme en un país amb tanta necessitat d’açò.

Però ara queda el fonamental, que el que ahir vivim i reivindiquem siga un punt d’inflexió en aquest país on queda moltíssim per fer, perquè els rols de gènere van ser objecte d’adoctrinament durant dècades. Es fa imprescindible un “reseteig” que eduque a aquest país en la igualtat, perquè el fet que el 50% de la població ha de seguir reivindicant l’equitat posa de manifest el poc evolucionada que està aqueixa societat. No s’entén tampoc com encara hi ha qui intenta injuriar el feminisme si, com va dir Angela Davis, “El feminisme és la idea radical que sosté que les dones som persones”.

Rosa Pérez Garijo.
Portaveu d’Esquerra Unida i Diputada d’Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica de la Diputació de València.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − nou =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018