25n
25N
25N

El Departament de Salut València Doctor Peset celebra la jornada del Dia Mundial de l'Anticoncepció

El Departament de Salut València Doctor Peset celebra la jornada del Dia Mundial de l'Anticoncepció
25/09/2016 -

El Departament de Salut de València Doctor Peset celebra, per segon any consecutiu, una jornada amb motiu del Dia Mundial de l’Anticoncepció, que a tot el món se celebra demà, 26 de setembre.

Organitzada pel Centre de Salut Sexual i Reproductiva Font de Sant Lluís, i afavorida per la Societat Valenciana de Contracepció i Salut Reproductiva i per la Societat Valenciana de Ginecologia i Obstetrícia, aquesta segona edició se celebra sota el lema ‘Salut i Anticoncepció: la gran paradoxa’.

En aquesta reunió, diferents especialistes oferiran el seu punt de vista sobre la relació entre la salut sexual-reproductiva i la patologia cardiovascular i oncològica. Així, segons els organitzadors, hi ha una contradicció o paradoxa entre les pors de les dones respecte a la seua salut i la realitat. D’aquesta manera, la patologia cardiovascular és la primera causa de mortalitat entre les dones però està infravalorada.

En canvi, el càncer de mama ocupa el primer lloc entre les preocupacions de les dones. Així mateix, les dones demanden mamografies a edats cada vegada més primerenques però la disminució de l’hàbit tabàquic no figura entre les seues prioritats.

Aquesta jornada pretén divulgar la necessitat de promoure la salut sexual i reproductiva i que no hi ha concepte de salut sense salut sexual-reproductiva. En paraules dels organitzadors d’aquesta jornada, “els professionals dels centres de salut sexual i reproductiva hem de potenciar la idea que, promoure la salut sexual en la població, és tasca de tots. Divulgar a tots els sanitaris que anticoncepció és sinònim de salut”.

Per a ells, “l’anticoncepció és més que evitar un embaràs. Anticoncepció és planejar un embaràs en les millors condicions de salut per a la dona, i així millorar els resultats perinatals. No hi ha cap tractament sense efectes secundaris, i l’anticoncepció tampoc, però, el balanç és clarament beneficiós. Si tots els sanitaris interioritzem aquesta afirmació, serà més fàcil transmetre-la a la població”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 2 =

museo prehistoria