25n
25N
25N

El departament de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana organitza una exposició sobre llibrets de falla a la Casa València de Barcelona

El departament de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana organitza una exposició sobre llibrets de falla a la Casa València de Barcelona
08/10/2016 -

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, ha inaugurat aquest divendres a les 20.30 hores, l’exposició ‘El llibret de falla. Explicació i relació de la festa’, comissariada per l’Associació d’Estudis Fallers a la Casa València de Barcelona.

La mostra és un homenatge a la literatura popular continguda en els llibrets de falla, que són un dels principals testimonis de la festa, de la seua evolució i de les innovacions que han anat experimentant al llarg dels anys. Durant segle i mig, les Falles s’han estés per la geografia valenciana, però també ha transcendit fronteres i ha acompanyat els valencians i les valencianes emigrats a altres indrets del món, que s’han emportat amb ells una tradició que mantenia viu el seu lligam sentimental amb la terra d’origen.

Rubén Trenzano ha declarat que “ens agradaria que aquesta mostra arribara més enllà d’on està present la festa. Per això, l’hem portada a Barcelona en el marc del 9 d’Octubre, el dia de les valencianes i dels valencians, i també perquè volem col·laborar i demanar que les Falles siguen Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO”.

En l’exposició es mostra també una referència als premis als llibrets que anualment atorga el Govern valencià i amb els quals s’ha contribuït a l’evolució dels llibrets de falla i a la difusió del valencià. Aquest concurs ha anat adquirint amb el temps un gran prestigi i presència entre el món faller des que van començar a atorgar-se en 1993. Els 60 premis estan dotats amb un total de 43.250 euros, la qual cosa suposa haver augmentat la quantia total en un 43% respecte a les ajudes concedides el passat any. Des de la Direcció General de Política Lingüística es remarca la ferma voluntat de promoció de la llengua dins de tots els àmbits, incloent-hi els festius i lúdics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =