25n
25N
25N

El conveni per a recuperar el Molí de la Torre i el seu entorn ix a exposició pública

El conveni per a recuperar el Molí de la Torre i el seu entorn ix a exposició pública
01/11/2020 -

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha informat que el conveni per a contribuir a la posada en valor del patrimoni cultural valencià, garantint la conservació del molí arrosser o molí de la Torre ha eixit a exposició pública. “És un immoble d’indubtable valor etnològic i patrimonial, símbol de la primera industrialització valenciana”, ha ressaltat la vicealcaldessa.

En aquest sentit, ha descrit que les instal·lacions segueixen el model de casa-factoria on es distingeixen dues zones: la residencial o domèstica, on es localitzava la casa dels propietaris, i la zona de producció. Gómez ha precisat que amb aquesta reordenació urbanística “es pretén qualificar de Bé de Rellevància Local (BRL) el molí arrosser, protegir la resta del conjunt edificatori i independitzar-lo de noves construccions, millorant amb això la seua contemplació”.

De la mateixa forma, ha explicat que mitjançant aquest conveni es pretén la regularització de propietats, l’adequada percepció visual de l’immoble objecte de protecció i també la protecció del molí adjacent, denominat molí de Pala. A més, s’aconseguirà l’obertura a l’ús públic i urbanització de l’actual tap urbanístic que impedeix l’obertura del carrer Marià Brull.

El nou conveni inclou una revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), en el tram comprés per l’Avinguda Real de Madrid, el carrer Concepción Arenal, carrer Giménez i Costa i carrer Juan Reus Parra. La modificació també permetrà la protecció patrimonial de les xemeneies dels molins.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + set =