caixa popular

El Consorci Provincial de Bombers presenta sis noves autobombes forestals

La inversió realitzada ha sigut d’1.700.000 euros i les unitats s’han repartit pels principals parcs de la província

El Consorci Provincial de Bombers presenta sis noves autobombes forestals

La renovació del parc de bombers de la província de València segueix fent passos a davant. Des d’este mes d’agost, els principals parcs compten amb una nova incorporació. El Consorci Provincial de Bombers hi ha recepcionada sis autobombes forestals amb l’última tecnologia per a poder combatre amb majors garanties els incendis i emergències que es produeixen. Estes autobombes forestals pesades Iveco Magirus incorporen els sistemes més avançats per a l’extinció d’incendis forestals.

Segons afirma el president del Consorci Provincial de Bombers de València, Josep Bort, “Era un deute que teníem amb els ciutadans. Havíem de dotar-nos d’un material actualitzat. Quan vaig assumir el càrrec vaig ser parc per parc a veure quines eren les necessitats i en tots coincidíem que calia ampliar la plantilla i modernitzar la flota de vehicles, sobretot dels forestals, el Consorci no comprava vehicles forestals des de fa 18 anys i era una necessitat. Amb la incorporació d’estes 6 autobombes forestals es fa un salt important de modernització i en açò s’ha realitzat una inversió d’1.700.000 euros”.

img_0958Entre les característiques amb les quals expliquen estes autobombes forestals pesades està el fet que “permet circular no solament per pistes forestals sinó també per la muntanya. Per este motiu tinga un xassís més alt del normal i la suspensió preparada. Una innovació important és el canvi automàtic, a més de la seguretat del camió doncs incorpora un sistema d’autoprotecció en cabina i rodes perquè en cas de tenir un arrapament poder defensar-se amb aigua doncs porta un dipòsit de 500 litres exclusiu per a açò, a més dels 3500 litres d’aigua per a extinció”, assenyalava Javier Navarrete, Cap de Servei de Suport Logístic, qui afegia que “té una cabina doble, poden anar quatre bombers i la bomba que tenen és de doble etapa i ens permet descarregar aigua fins a 40 bars de pressió que en la muntanya és molt útil”.

Estos vehicles, segons ha assenyalat Josep Bort, estan dotats de l’última tecnologia per a l’extinció d’incendis. A més, “són capaços de pujar pendents del 50% i suportar inclinacions del 35%, estan pensats per a fer front a qualsevol incendi forestal que es puga transitar”.

Al llarg de la passada setmana van començar els cursos de formació de conducció i maneig d’estos camions a Paterna i Sagunt. Esta setmana es formaran els efectius d’Alzira i Gandia i, finalment, ho faran els bombers de Torrent i Requena.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + nou =

viva gym canovas
exposicion caps tallats