25n
25N
25N

El Consorci Provincial de Bombers de València es prepara per a la campanya d'incendis forestals amb més de 1.600 efectius

Josep Bort: «Entre enero y Josep Bort: «Entre gener i maig de 2017 a la demarcació de València s’han comptabilitzat un total de 26 incendis de vegetació i 31 incendis produïts en urbanitzacions i cases aïllades, el que representa una reducció del 30% en incidències de vegetació»mayo de 2017 en la demarcación de Valencia se han contabilizado un total de 26 incendios de vegetación y 31 incendios producidos en urbanizaciones y casas aisladas, lo que representa una reducción del 30% en incidencias de vegetación»

El Consorci Provincial de Bombers de València es prepara per a la campanya d'incendis forestals amb més de 1.600 efectius
14/06/2017 -

El Consorci Provincial de Bombers de València ha presentat la campanya estival contra dels incendis forestals, que s’espera que tinguen un comportament diferent als darrers anys després dels episodis de pluja registrats aquest hivern.

«És cert que les abundants pluges han generat una càrrega de combustible addicional. Però, d’altra banda, la humitat és major i l’estrès hídric dels boscos és més baix. Com a conseqüència de tot això cal esperar que la quantitat d’incendis siga més gran però que la seua evolució s’ajuste a paràmetres menys extrems que en anys anteriors i ens donen més oportunitats de control», ha apuntat l’inspector en cap del Consorci, José Miguel Basset.

La situació actual, per una part i a causa de les pluges registrades, presenta un escenari d’evolució normal. «Però com a conseqüència dels previsibles episodis de ponent farà que, el comportament dels incendis siga de caràcter convectiu, per això, en cas de produir-se les esmentades condicions, serien de molt elevada intensitat», ha assenyalat Basset.

El president del Consorci, Josep Bort, ha concretat que el dispositiu d’aquest any per afrontar els incendis compta amb un total de 1.660 efectius disponibles i 38 unitats entre vehicles terrestres i aeris.

«Entre gener i maig de 2017 a la demarcació de València s’han comptabilitzat un total de 26 incendis de vegetació i 31 incendis produïts en urbanitzacions i cases aïllades, segons les dades del Consorci», ha manifestat Bort. En el mateix període de 2016, es varen registrar 38 incendis de vegetació i altres 38 en la coneguda amb interfície urbàno-forestal. Així, aquest any els incendis de vegetació s’han reduït en un 30%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 10 =

bombers
bombers