25n
25N
25N

El Consorci de Museus i l'Escola Superior d'Art situen València com a seu de l'art digital en l'àmbit internacional

El Consorci de Museus i l'Escola Superior d'Art situen València com a seu de l'art digital en l'àmbit internacional
04/10/2016 -

El Centre del Carme de València acull el VI Seminari Internacional de Narratives Hiper/Textuals (NH/T) del 6 al 8 d’octubre.
Es tracta de la primera vegada que València participa en aquesta trobada, considerada com una de les més importants que existeixen sobre nous llenguatges del món digital aplicats a l’art i a les disciplines del videojoc, art digital o net art, etc.

El seminari, que organitzen l’Escola Superior d’Art i Tecnologia de València i el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, se celebra de forma simultània a València i a Montevideo (Uruguai), alternant les ponències al Centre del Carme i a la Facultat d’Arts uruguaiana.

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, ha manifestat la seua satisfacció perquè el Centre del Carme siga seu d’un seminari que uneix tecnologia i art i que té com a base la investigació, “la qual cosa representa per al Consorci de Museus i per al Centre del Carme un dels nostres objectius principals per a aquesta nova etapa”.

Peréz Pont ha recordat, així mateix, que “es tracta de la primera col·laboració que estableix el Consorci de Museus amb l’Escola Superior d’Art i Tecnologia i de la qual sorgiran nous projectes comuns, dins de la nostra línia de col·laboracions amb l’àmbit educatiu. Amb aquesta trobada, a més comencem a treballar junt amb centres internacionals”.

El director d’ESAT LAB i coordinador de la trobada, Solimán López, ha manifestat que “la justificació de la celebració d’aquest Seminari en l’entorn del Centre del Carme és que una de les línies d’investigació en què ens trobem es focalitza en la nova museografia interactiva vinculats per al gaudi, a través de noves tecnologies, de continguts expositius com a realitat augmentada, virtual, gamificació, així com la investigació en els nous llenguatges de creació contemporània vinculats amb les noves tecnologie”.

El Seminari Internacional de Narratives Hiper/Textuals (NH/T) té com a finalitat generar un punt de trobada regional i internacional per a discutir i presentar reflexions i investigacions en el camp de les arts digitals, l’educació amb nous mitjans, la museografia interactiva, la propietat intel·lectual en l’era digital, els videojocs, els relats transmèdia i altres manifestacions de la cultura digital.

L’objectiu d’aquesta trobada és potenciar visions i idees ja existents en l’àmbit de les arts digitals i electròniques, així com també de generar nous interrogants a temes actuals que involucren aquestes arts en el públic en general.
Les activitats programades inclouen ponències, taules redones, espais expositius i ‘performances’ audiovisuals, en els quals participen grans professionals llatinoamericans dels temes relacionats amb l’art multimèdia i el videojoc.

En les ponències que es realitzaran des de València participaran, a més de Solimán López (ESAT LAB), Moisés Mañas (Universitat Politècnica de València), Clara Boix (Universitat d’Alacant), Diego Díaz (Universitat de Múrcia), Virginia Paniagua (UPV) i José Ramón Alcalá (Universitat de Conca).

L’assistència al seminari al Centre del Carme és gratuïta. Les ponències se seguiran en directe, mesclant la presència física i la virtual dels ponents per a establir nexes d’unió entre els investigadors establits a València i Montevideo en qüestions que afecten les narratives transmèdia, l’art digital, la museografia interactiva, el videojoc i les pràctiques artístiques en l’era digital.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =

museo prehistoria