25n
25N
25N

El conseller Climent destaca el sector ceràmic com a 'referent per a la nostra economia per la seua qualitat, potencial i dinamisme'

El conseller Climent destaca el sector ceràmic com a 'referent per a la nostra economia per la seua qualitat, potencial i dinamisme'
29/09/2016 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que “el sector ceràmic conjumina tota l’essència de la indústria valenciana i la seua excel·lent qualitat, imatge, potencial i dinamisme ho converteixen en referent per a la nostra economia i exemple del nou model productiu que volem per al nostre territori”.

El conseller ha realitzat estes declaracions durant la seua visita, al costat de la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, i els representants de Ascer a les empreses ceràmiques, de fregides i esmalts del nostre territori que estan participant en el Saló Internacional de la Ceràmica Cersaie, que se celebra a Bolonya del 26 al 30 de setembre.

Per al conseller, “gràcies a la seua aposta per la innovació, disseny i qualitat ha aconseguit el reconeixement mundial, posicionant-se com a líder indiscutible, malgrat les dificultats”. En aquest sentit, ha subratllat “l’enorme esforç que realitza el sector i la seua capacitat d’adaptació a les necessitats del mercat a les quals ha sabut fer front amb gran èxit”.

Climent ha reiterat el compromís de la Conselleria d’Economia Sostenible amb els interessos de les empreses del taulellet i ha ressaltat que “compten amb tot el nostre suport per a ajudar-los a competir en un món global, on el coneixement, la innovació i la internacionalització són elements clau”. En este sentit, ha destacat que la conselleria d’Economia ha destinat 17 milions d’euros al sector ceràmic des del 2009.

Ajudes per a reduir la factura energètica i futura Llei de Mines

El conseller ha ressaltat així mateix que la conselleria està treballant per a atendre les reivindicacions del sector. Referent a açò, ha explicat que per a ajudar a fer front els elevats costos energètics que suporta el sector des de IVACE se subvenciona fins al 30% el cost de les inversions en eficiència energètica. En este sentit, cal destacar que el sector ceràmic lidera els projectes d’eficiència energètica i és el sector que major nombre de projectes d’estalvi energètic ha presentat al IVACE.

A més, el conseller s’ha referit a la problemàtica entorn de l’activitat extractiva de les matèries primeres (argiles) i ha avançat que la “finalitat de la Llei de la Mineria Sostenible és fer compatible l’obtenció dels recursos i matèria primeres necessàries per als sectors productius com la ceràmica, amb el desenvolupament sostenible, així com cercar la participació de tots els agents del sector”.

L’esborrany de l’avantprojecte de Llei està ja elaborat i recentment ha sigut remés als representants del sector en la Taula de la Mineria perquè realitzen les seues observacions i aportacions.

Un dels seus principals objectius de la Llei ha explicat Climent, “és simplificar al màxim la càrrega administrativa associada a l’obtenció dels diferents permisos que habiliten per al desenvolupament de les activitats mineres i la nostra previsió és poder iniciar la tramitació parlamentària de la futura Llei a la fi d’enguany o inici del pròxim”.

Les exportacions del sector augmenten un 3,8% el primer semestre de l’any

Per la seua banda, la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha ressaltat el bon comportament de les exportacions del sector que “a la Comunitat, les exportacions van aconseguir els 2.492 milions d’euros en 2015, la xifra més elevada de la sèrie històrica, fins i tot per sobre del 2007, situada en 2.283 milions”.

A més, ha afegit “que les xifres d’exportació del sector en el primer semestre de l’any 2016 han ascendit a 1.575 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 3,8% pel que fa al mateix període de l’any anterior”.

Estes xifres situen a la Comunitat com la primera regió espanyola exportadora d’aquests productes, amb el 87% de l’exportació total espanyola, principalment des de la província de Castelló on es van originar el 80% de les exportacions totals espanyoles de productes ceràmics.

Quant als països destinataris de les exportacions, la primera destinació dels productes ceràmics és França, amb 10% del total, seguit d’Aràbia Saudita (6,8), Regne Unit (6,5%) i EUA (6%).

Cersaie 2016

La Fira Internacional per a taulells ceràmics i equipament de bany CERSAIE celebra enguany la seu 33a edició, del 26 al 30 de setembre. Enguany, un total de 94 empreses fabricadores de taulells i paviments ceràmics componen enguany la participació espanyola, de manera que un any més, el grup format per les empreses ceràmiques espanyoles constitueix la principal participació forana en CERSAIE.

En 2015 la fira va rebre un total de 101.000 visitants, d’ells 48.321 provenien de 150 països diferents de fora d’Itàlia, la qual cosa converteix al certamen bolonyés en la fira més internacional del sector ceràmic en l’àmbit mundial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =

museo prehistoria