25n
25N
25N

El Consell Tripartit aprova elevar al Consell el calendari laboral de 2017 i crear una Taula de Diàleg d'Autònoms

Aproven crear una Taula de Treball per a constituir una Taula de Diàleg Permanent amb els Autònoms.

El Consell Tripartit aprova elevar al Consell el calendari laboral de 2017 i crear una Taula de Diàleg d'Autònoms
30/06/2016 -

El Consell Tripartit per al Desenvolupament de les Relacions Laborals i la Negociaci√≥ Col¬∑lectiva ha aprovat elevar al Consell una proposta de calendari laboral per a 2017, aix√≠ com la creaci√≥ d’un grup de treball per a la constituci√≥ d’una Taula de Di√†leg d’Aut√≤noms.

L’informe, que han aprovat per unanimitat tant els representants d’UGT-PV i CC.OO-PV com els de Cierval, proposa que el dia de Sant Joan, 24 de juny, no siga festiu el pr√≤xim any, ja que al ser dissabte, seria “inefica√ß” perqu√® en la gran majoria dels sectors productius les jornades de treball que recullen els convenis col¬∑lectius s√≥n fonamentalment de dilluns a divendres. Aix√≠, el Consell Tripartit considera que si es declarara festiu un dissabte molts dels treballadors de la Comunitat perdrien el dret que tenen a tenir catorze festius.

L’√≤rgan assessor ha aprovat, aix√≠ mateix, comunicar a les Corts Valencianes les raons que, tant els agents socials com els econ√≤mics, han considerat per a proposar aquest canvi.

D’aquesta manera, la proposta que s’elevar√† al Consell contempla un calendari laboral amb els seg√ľents festius:

– 6 de gener: Epifania del Senyor (divendres)

– 13 d’abril: Dijous Sant

– 14 d’abril: Divendres Sant

-17 d’abril: Dilluns de Pasqua

– 1 de maig: Dia del Treball (dilluns)

– 15 d’agost: Assumpci√≥ de la Verge (dimarts)

– 9 d’octubre: Dia de la Comunitat (dilluns)

– 12 d’octubre: Festa Nacional d’Espanya (dijous)

– 1 de novembre: Festa de Tots Sants (dimecres)

Р6 de desembre: Dia de la Constitució (dimecres)

Р8 de desembre: Dia de la Immaculada Concepció (divendres)

– 25 de desembre: Nadal (dilluns)

Taula de Di√†leg Permanent d’Aut√≤noms

D’altra banda, s’ha aprovat tamb√© la creaci√≥ d’un grup de treball per a la constituci√≥ d’una Taula de Di√†leg Permanent d’Aut√≤noms. La directora general de Treball i Benestar Laboral, Cristina Moreno, ha subratllat que aquesta iniciativa permetr√† als aut√≤noms de la Comunitat “tenir un canal de comunicaci√≥ amb l’administraci√≥”.

Moreno ha destacat que a la Comunitat hi ha al voltant de 334.000 persones donades d’alta com a aut√≤noms. “Representen un sector professional molt important per a la nostra economia i deuen tenir un f√≤rum de di√†leg amb el Consell”, ha assenyalat.

En aquest sentit, la responsable de Treball ha destacat que en 2011 l’expresident Camps va aprovar un Decret per a la creaci√≥ del Consell d’Aut√≤noms que mai ha sigut constitu√Įt. “Aquest Consell si que compleix amb els aut√≤noms”, ha assenyalat al respecte.

El grup de treball creat en el Consell Tripartit es reunir√† la setmana que ve per a establir un full de ruta per a la creaci√≥ de la Taula de Di√†leg. El Consell Tripartit √©s l’√≤rgan de la Generalitat d’assessorament i consulta en mat√®ria de relacions laborals, ocupaci√≥ i negociaci√≥ col¬∑lectiva i de soluci√≥ de discrep√†ncies que pogueren sorgir per falta d’acord. Est√† integrat per representants de l’Administraci√≥ del Consell, de les organitzacions sindicals i de les associacions empresarials m√©s representatives de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 5 =