25n
25N
25N

El Consell subvenciona amb 2 milions d'euros 45 projectes de lluita contra la pobresa

El Consell subvenciona amb 2 milions d'euros 45 projectes de lluita contra la pobresa
04/10/2016 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha subvencionat 45 projectes d’ONG’s i entitats sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana per a la realització d’actuacions en matèria de lluita contra la pobresa en 2016, per al que ha destinat un total de 2 milions d’euros, segons ha publicat el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).

Sobre aquest tema, la directora general d’Inclusió Social, Helena Ferrando, ha valorat que es tracta d'”una de les línies que més s’ha reforçat enguany, amb un total de 2 milions d’euros, la qual cosa suposa duplicar la quantitat consignada en 2015, quan es van destinar 1.100.000 euros”.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, ha explicat, és subvencionar entitats per a actuacions d’exclusió social i de lluita contra la pobresa, amb dos tipus de programes, depenent de les necessitats de cada territori.

Així, finalment, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives subvenciona 45 projectes, amb quanties econòmiques que van des dels 8.000 fins als 180.000 euros. La distribució per províncies de la concessió ha sigut de 13 entitats per a projectes a Alacant, 6 per a Castelló, 20 per a València i 4 d’àmbit autonòmic.

Dels 45 projectes finançats, 27 estan destinats a programes cobrir necessitats bàsiques com a acolliment, condícia personal, alimentació i atenció, així com suport soci-sanitari, amb o sense allotjament.

Els altres 18 projectes subvencionats són referents a programes d’intervenció psicosocial, amb els objectius de fomentar l’autonomia personal i inclusió social i laboral.

La directora general d’Inclusió ha recordat que el Consell sorgit del Botànic va decidir acabar amb les línies nominatives que concedien les ajudes de forma arbitrària per a substituir-les per una ordre en la qual, aquells que ho desitjaren podien presentar-se en igualtat d’oportunitats, i en la qual s’ha sol·licitat com a requisit que en tots els projectes “sempre hi haguera personal tècnic treballant”.

Així mateix, per a la resolució de les subvencions, segons ha assegurat, “s’ha potenciat d’una banda el voluntari però per una altra també que existisquen professionals per a realitzar la intervenció social”.

Aquest sistema, al seu judici, ha permés un repartiment equitatiu de les ajudes, que han arribat a entitats com Càritas, que a través de les seues diferents oficines diocesanes han arribat a percebre 369.209 euros o l’Assemblea Provincial de Creu Roja, que rep 155.365 euros, a la qual se sumarà les ajudes que rebrà a través de l’ordre per a l’atenció de persones migrants.

S’han presentat a la convocatòria de subvencions un total de 134 projectes d’entitats, dels quals, 66 han quedat excloses, majoritàriament per no complir els requisits, i 23 han sigut denegades per no aconseguir la puntuació mínima exigida.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 15 =

museo prehistoria