caixa popular

El Consell reforça la protecció de determinades àrees de la Xarxa Natura 2000 en la zona de l'Alt Túria

El Consell reforça la protecció de determinades àrees de la Xarxa Natura 2000 en la zona de l'Alt Túria
01/09/2017 -

El Ple del Consell ha aprovat un decret pel qual es declaren com a Zones Especials de Conservació (ZEC) els Llocs d’Importància Comunitària (LIC) Alt Turia, Sabinar d’Alpont i Serra del Negrete.

A més, s’aprova la norma de gestió d’aquests ZECs i de les Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) Alt Turia i Serra del Negrete.

Les Zones d’Especial Conservació són aquells espais que, havent sigut aprovats prèviament com a Llocs d’Importància Comunitària, es declaren com a tals per a aplicar les mesures de conservació necessàries per al manteniment o el restabliment en un estat de conservació favorables dels hàbitats naturals i/o les poblacions de les espècies pels quals es va seleccionar el lloc.

Aquests llocs es troben inclosos en Natura 2000, una xarxa ecològica europea d’àrees de conservació de la biodiversitat.

La Xarxa està formada per les Zones Especials de Conservació (ZEC) -i pels Llocs d’Importància Comunitària (LIC) fins a la seua transformació en ZEC-, establides d’acord amb la Directiva Hàbitats i per les Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), designades en aplicació de la Directiva Aus.

La seua finalitat és assegurar la supervivència a llarg termini de les espècies i els tipus d’hàbitat a Europa, contribuint a detenir la pèrdua de biodiversitat. És el principal instrument per a la conservació de la naturalesa en la Unió Europea.

Facilitar la declaració de Reserva de la Biosfera de la UNESCO

Els espais Alt Turia (ÉS5232006), Sabinar d’Alpont (ÉS5233008) i Serra de Negrete (ÉS5233009) alberguen importants exemples de boscos de galeria (Alt Torna), interessants formacions de savina albar, pi albar i savina rastrera (Sabinar d’Alpont) i una excel·lent representació de carrascals continentals i formacions de pi negre i savines, boscos mixts de queixo, a més d’ecosistemes riberencs d’interés (Serra del Negrete).

A més, aquesta mesura facilitarà la futura declaració de Reserva de la Biosfera de la UNESCO per a l’Alt Túria, un objectiu en el qual la conselleria col·labora amb la Mancomunitat de l’Alt Túria.

Aquest decret s’emmarca, així mateix, en el compromís de la Generalitat de suport als municipis valencians de Llaures dels Oms, Benaixeve, Cases Altes, Cases Baixes, Xelva, Titaigües i Toixa i al conquense Santa Creu de Moya per a aconseguir la designació de la Reserva de la Biosfera.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 10 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats