25n
25N
25N

El Consell recolza la reivindicació empresarial per a millorar la línia Sagunt-Terol-Saragossa

El Consell recolza la reivindicació empresarial per a millorar la línia Sagunt-Terol-Saragossa
11/10/2016 -

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha oferit el suport absolut del Consell a la reivindicació empresarial per a reclamar al Govern d’Espanya la millora de la línia Sagunt-Terol-Saragossa en la reunió que ha mantingut, al costat del secretari autonòmic Josep Vicent Boira, amb el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CVE), Salvador Navarro, i els dirigents de la naviliera NOATUM, Douglas Schultz, Felipe Mendaña i Elías García.

En aquesta reunió, la consellera María José Salvador ha assegurat que el Consell seguirà reivindicant aquesta infraestructura davant el Ministeri de Foment, que és el titular de la línia, i a ADIF per a aconseguir la seua modernització. “La línia Sagunt-Terol-Saragossa és fonamental i, lamentablement, el bloqueig d’inversions de Foment no permet el ple desenvolupament del Port de València i de les empreses valencianes”, ha assenyalat.

NOATUM, hereva de l’empresa Marítima Valenciana i la gestora de la terminal de la Costa del Port de València i d’altres terminals en tota Espanya, ha traslladat la mala qualitat de la connexió ferroviària entre València i Saragossa, que impedeix un desenvolupament major de la seua activitat i, per tant, dels beneficis del primer port del Mediterrani en contenidors, el port de València.

En aquest sentit, el Govern valencià ha lamentat que, malgrat les peticions del Consell i dels empresaris, la línia Sagunt-Terol segueix sense ser millorada, i gens se sap de les dues inversions previstes: la millores del sistema tren-terra (associat a la seguretat i ple ús de la via) i la inversió del propi Port de València de 4 milions d’euros en millores d’apartadors i accessos de la línia, que ha sigut bloquejada per ADIF.

Per la seua banda, Josep Vicent Boira ha assenyalat que “la falta de resposta del ministeri, el seu silenci, és un obstacle per a la millora de les comunicacions del primer port de l’estat en contenidors i una de les seues majors plataformes logístiques. No hi ha voluntat política, malgrat la rendibilitat econòmica i social de la inversió, de connectar dos pols de grans magnituds”. Aquesta línia té unes limitacions actualment de capacitat, seguretat, velocitat i fiabilitat que la fan de difícil ús per a grans empreses com Noatum o Opel.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − dos =

museo prehistoria