caixa popular

El Consell reclamarà al Govern el pagament de les sentències per les ajudes de subsidiació dels préstecs de VPO

El Consell reclamarà al Govern el pagament de les sentències per les ajudes de subsidiació dels préstecs de VPO
13/09/2017 -

La directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, ha anunciat que la Generalitat abonarà el pagament de les sentències per l’anul·lació de les ajudes estatals destinades a la subsidiació de préstecs hipotecaris dins dels Planes Estatals d’Habitatge, que van ser anul·lades unilateralment per una llei del Govern central.

La directora general ha mantingut una reunió amb la Plataforma d’Impagats per a informar de la decisió de la Generalitat davant les 10 sentències en les quals els jutjats reclamen a l’administració autonòmica, el pagament als afectats per la subsidiació. “La Generalitat assumirà aquest pagament a pesar que la competència és exclusiva de l’Estat perquè aquesta gent no ha de patir la inacció del govern”, ha apuntat Torró.

Cal recordar que, dins dels Planes Estatals d’Habitatge, que gestionen les diferents autonomies, es van convocar ajudes per al pagament de la hipoteca que permetia reduir-ho entre 90 i 300 euros. No obstant això, el govern del PP va decidir incloure una Disposició Addicional en la Llei de Mesures de flexibilització i foment del mercat del lloguer d’habitatges de 2013 per a posar fi al reconeixement d’aquestes ajudes.

A partir d’eixe moment, tots aquells ciutadans que tenien prèviament reconegut el seu dret a percebre aquesta ajuda pública van perdre definitivament el dret a obtenir aquestes ajudes, a pesar que els ciutadans havien signat els seus crèdits hipotecaris sobre la base d’una resolució administrativa que els garantia el dret a obtenir eixes pròrrogues.

Per això, ara els tribunals estan reclamant el pagament d’aquestes ajudes als ciutadans que els correspon el dret però demanen el pagament a les diferents autonomies que solament gestionen les ajudes que són competència de l’Estat.

En aquest sentit, la directora general ha afirmat que “la Conselleria pagarà i farà complir les sentències dictades, però reclamarem al Ministeri de Foment que reemborse el pagament a les autonomies”.

De fet, Torró ha recordat que la Generalitat ja ha reclamat en diverses ocasions al Ministeri de Foment que, no solament recupere les ajudes retroactivament eliminades en els nous Planes d’Habitatge, sinó que es faça càrrec del pagament d’aquestes sentències que li corresponen.

No obstant això, “davant l’actitud passiva del Govern central, la Generalitat assumirà inicialment a càrrec seu, el pagament de les ajudes a aquests ciutadans per a reclamar posteriorment al Govern central el seu reintegrament, atés que es tracta d’ajudes de competència estatal que eren finançades exclusivament amb fons del Ministeri”, ha conclòs la directora general.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 1 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris