25n
25N
25N

El Consell paga puntualment els honoraris del segon trimestre a advocats i procuradors del torn d'ofici

El Consell paga puntualment els honoraris del segon trimestre a advocats i procuradors del torn d'ofici
03/10/2016 -
La Generalitat ha pagat puntualment per tercer trimestre consecutiu els honoraris dels advocats i procuradors que treballen en el Torn d’Ofici de l’Administració de Justícia de la Comunitat Valenciana. S’ha confirmat una transferència de 6.417.336,69 euros per al Consell de Col·legis d’Advocats de la Comunitat Valenciana i una altra d’1.081.502,80 per a l’organisme que agrupa als col·legis de procuradors de les tres províncies.
Aquestes quantitats corresponen als serveis prestats per aquests professionals jurídics durant el segon trimestre del 2016. L’abonament s’ha realitzat sota el compromís de puntualitat que va assumir la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, per a acabar amb anys de retards i retallades en una prestació publica bàsica com és el dret a la justícia gratuïta per a aquells que ho necessiten. El pagament de la quantitat corresponent al primer trimestre es va portar a terme, tal com estava previst, el passat 28 de juny quan procuradors i advocats van rebre 934.477,70 i 5.601.718,94 euros, respectivament. En el que portem d’any, la Generalitat ha satisfet als consells d’aquests col·legis professionals més de 20,4 milions d’euros per a assegurar que tots els valencians tinguen garantida l’assistència jurídica, independentment del seu nivell d’ingressos.
Aquest pagament va venir precedit per un altre anterior que va marcar un punt d’inflexió. El passat 31 de març, el Consell va abonar els imports corresponents als honoraris dels advocats i procuradors de la Comunitat Valenciana que presten els seus serveis en el Torn d’Ofici corresponent a l’últim trimestre de l’any 2015. Llavors, el Consell de Col·legis d’Advocats va rebre 5.966.163,12 euros mentre que al Consell de Col·legis de Procuradors se li van ingressar 1.002.097,20 euros per aquest mateix concepte. En aquell moment, també es va incloure en el pagament l’últim trimestre de 2015 al que es va aplicar, amb caràcter retroactiu, l’increment dels barems aprovat per a l’any 2016.
La Conselleria de Justícia va negociar amb la Conselleria d’Hisenda que en aquest abonament s’incloguera l’augment per la necessitat de compensar les fortes retallades que aquests professionals jurídics havien patit, especialment a partir de l’any 2012, a més dels constants retards en els pagaments durant anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + dos =

museo prehistoria