caixa popular

El Consell Municipal d'Infància i Adolescència de Mislata celebra eleccions per a renovar a la meitat dels seus membres

L’Ajuntament visita col·legis i instituts per a informar de com han de triar als seus representants en aquest òrgan de participació infantil

El Consell Municipal d'Infància i Adolescència de Mislata celebra eleccions per a renovar a la meitat dels seus membres
05/10/2017 -

El Consell Municipal d’Infància i Adolescència ha sigut una de les grans apostes per la participació ciutadana impulsades per l’Ajuntament de Mislata. Va començar a rodar fa ara quatre anys, amb una primera etapa constituent, en la qual els seus membres van ser triats d’entre els delegats de classe dels col·legis i instituts de Mislata. Aquells primers consellers van elaborar un reglament de funcionament, que va culminar fa dos anys amb la celebració de les primeres eleccions. I ara, transcorreguts altres dos anys des d’aquella primera cita electoral, l’Ajuntament ha tornat a convocar eleccions per a renovar a la meitat dels membres del Consell.

El de Mislata és un dels pocs òrgans de participació infantil que existeixen en tot el territori nacional. El seu objectiu, explica l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, és “donar veu als xiquets i adolescents de Mislata, perquè puguen opinar, proposar i contribuir al seu millorar la ciutat en la qual viuen, afavorint el seu desenvolupament com a ciutadans de ple dret”. Cal recordar que les polítiques dirigides a xiquets i joves van fer que l’Ajuntament obtinguera fa uns anys el segell d’UNICEF que ho acredita com a “Ciutat Amiga de la Infància”, un reconeixement que a més de Mislata només posseeixen fins ara altres cinc ciutats en tota la Comunitat: Quart de Poblet, Torrent, Alzira, Sagunt i Morella.

El Consell està format per xiquets, xiquetes i adolescents que representen a tota la infància del municipi. Es trien a través d’eleccions bianuals en els centres educatius de Mislata, tant de Primària com de Secundària, on l’Ajuntament està informant durant aquests dies del calendari electoral. A l’última xarrada informativa, celebrada en el col·legi Almassil, ha assistit també l’alcalde i la regidora d’Infància, Lola Hortolà.

Aquests comicis, com ha explicat el propi Bielsa a l’alumnat del Almassil, “compten amb les mateixes garanties que les eleccions democràtiques que celebrem els majors: hi ha un calendari electoral, un cens, una presentació de candidatures, una campanya per a demanar el vot i finalment la votació”. Per a l’alcalde, és molt important que els xiquets, des de ben xicotets, participen en la vida de la seua ciutat: “Els xiquets i les xiquetes no són ciutadans del futur sinó del present i tenen dret a participar en les decisions públiques com qualsevol altre ciutadà adult”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris