25n
25N
25N

El Consell modifica la denominació del Diari Oficial de la Comunitat Valenciana per la de Diari Oficial de la Generalitat Valenciana

El Consell modifica la denominació del Diari Oficial de la Comunitat Valenciana per la de Diari Oficial de la Generalitat Valenciana
08/10/2016 -

El Consell ha aprovat el canvi de denominació del Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) per la de Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). L’objectiu és recuperar una denominació que incorpora el nom de les nostres institucions d’autogovern.

Les institucions d’autogovern que hui coneixem, com Generalitat, prenen el nom d’aquelles que al final de l’Edat Mitjana van aconseguir introduir elements de territorialitat en el govern de la Corona d’Aragó.

A pesar que en 1707 van quedar suprimides, al costat dels Furs del Regne de València, mitjançant els Decrets de Nova Planta, la memòria d’esta primera experiència històrica va ser simbòlicament enllaçada, amb el pas dels segles, amb l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia, l’1 de juliol de 1982.

D’esta manera, l’herència col·lectiva, tutelada en el nom de les institucions, serveix com a fonament per a la construcció d’un nou espai identitari on s’articula la gestió, la representació i la defensa dels interessos col·lectius.

Per això, amb la recuperació de la denominació que el diari oficial va rebre en 1982, torna a ajustar-se el nom a la seua raó de ser, com a vehicle de difusió de la normativa i de les actuacions que són expressió de la voluntat democràtica i el dret d’autogovern dels valencians i valencianes, sense perjudici de la publicació de normes, resolucions, actes i anuncis d’altres administracions o institucions, la inserció de les quals resulte obligatòria.

El diari oficial, a més de complir amb una exigència formal de l’Estat de Dret, és també un fil de comunicació permanent i, per tant, un element simbòlic per a reforçar la identificació de la ciutadania amb les institucions d’autogovern que la representen.

El primer diari oficial es va publicar en 1978

Pel que es refereix a la Comunitat Valenciana, el primer nombre del diari oficial es va publicar el 19 de maig de 1978, amb la denominació de Butlletí Oficial del País Valencià. Posteriorment, en el número 74, el 15 de juliol de 1982, es va canviar la seua denominació per Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

El reglament del Diari Oficial va ser aprovat mitjançant Decret del Consell 86/1983, que, en el seu article 1, disposa que el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana té el caràcter d’òrgan d’edició oficial de les disposicions d’interés i observança general emanades de la Comunitat Valenciana.

Finalment, mitjançant Decret 183/2006 s’estableix que el Diari Oficial es publicarà en format electrònic, com a única versió oficial i autèntica, al mateix temps que s’introdueix la nova denominació de Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), que va ser regulat a través del Decret 1/2013, i que ha estat vigent fins a l’aprovació d’este decret.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − set =

museo prehistoria