25n
25N
25N

El Consell Local d'Inmigració i Interculturalitat participa en una trobada amb la Junta Central Fallera

El Consell Local d'Inmigració i Interculturalitat participa en una trobada amb la Junta Central Fallera
30/11/2018 -

El Consell Local d’Immigració i Interculturalitat ha participat en una trobada amb la Junta Central Fallera, coordinada pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas Santana. L’objectiu és intercanviar experiències per poder treballar la solidaritat i la diversitat en les Falles.

En la línia del treball per «millorar les festes més emblemàtiques de la ciutat, aquesta vesprada ha tingut lloc una trobada en què han dialogat representants de la Junta Central Fallera amb el Consell d’Immigració i Interculturalitat de la ciutat», han explicat tots dos responsables.

En l’acte, representants de la Junta Central Fallera han explicat l’origen de les Falles i el funcionament de les comissions falleres. Després, membres d’entitats que integren el Consell Local d’Immigració i Interculturalitat ha parlat sobre la situació de les persones migrants a València.

Els assistents han realitzat un treball en xicotets grups per valorar possibles propostes d’activitats a realitzar en les Falles 2019. Les propostes estan estructurades en diverses línies de treball per reforçar la diversitat i inclusivitat de la festa, com ara les dirigides a reforçar la imatge d’unes Falles plurals que combata els estereotips lligats a les persones migrants en els monuments fallers o realitzar activitats d’intercanvi en les comissions falleres sobre temes culturals.

La regidora de Migració i Cooperació al Desenvolupament, Neus Fábregas Santana, ha manifestat que «les nostres festes més emblemàtiques també són un espai de trobada, i volem fomentar la inclusió de les persones que han immigrat a la nostra ciutat, fent-los també partícips de la festa gran valenciana».

Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset ha explicat que «les Falles han sigut històricament un motor d’integració, inclusió i cohesió social. Volem presentar la gran diversitat d’una festa Patrimoni de la Humanitat com a una oportunitat també per als nous valencians i valencianes d’origen divers».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 4 =

CCCC
torrent