25n
25N
25N

El Consell lamenta que es reduïsca la subvenció estatal en determinades assegurances agrícoles

El Consell lamenta que es reduïsca la subvenció estatal en determinades assegurances agrícoles
13/10/2016 -

La Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural lamenta que l’Entitat Estatal d’Assegurances Agràries (ENESA) haja decidit reduir 10 punts de subvenció en les assegurances agrícoles que es contractaran a partir del 15 de novembre.

Així ho ha traslladat el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, en la Comissió del Segur Agrari de la Comunitat Valenciana, que ha tingut lloc recentment. Referent a açò, Rodríguez Mulero ha assenyalat que la reducció afectaria inicialment a l’albercoc, la pruna, la poma, la pera, el préssec i els cultius, i s’espera que finalment afecte de manera directa als cítrics i altres cultius valencians.

El secretari autonòmic ha demanat explicacions al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, del que depén ENESA, i ha indicat que les contractacions de fruiteres són les més perjudicades per ser a la fi d’any. I ha afegit que, si com va informar el representant de ENESA, aquest ajust es manté en 2017, podria representar una caiguda en la contractació d’assegurances agràries. En certes pòlisses, la reducció anunciada per ENESA suposaria fins a un 59% de baixada de la seua aportació.

La conselleria ha decidit mantenir per al pròxim exercici el pressupost de 25 milions d’euros per a ajudar als agricultors i ramaders a finançar la contractació de les assegurances per a les seues explotacions en 2016, malgrat la situació de infrafinanciació que pateix la Comunitat Valenciana.

Rodríguez Mulero ha assenyalat que “el sector té al cap la reducció del pressupost en 2013, que va desincentivar la contractació d’assegurances i va reduir de forma notable el nombre de pòlisses subscrites, a uns nivells de contractació que no s’han recuperat des de llavors”.

El sistema d’assegurances agràries d’Espanya és una eina eficaç i fiable en la gestió de riscos no controlables en agricultura i ramaderia derivats dels fenòmens meteorològics i altres riscos de la naturalesa, així com dels accidents o malalties en el bestiar. Aquestes assegurances reben un percentatge de subvenció directa des de ENESA i una altra part d’algunes Comunitats Autònomes, entre elles la Comunitat Valenciana.

En l’actualitat a la Comunitat Valenciana disposen de cobertura de segur agrari un total de 35.446 agricultors i ramaders, 167.413 hectàrees i 29.203 animals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 8 =

museo prehistoria