25n
25N
25N

El Consell inverteix 700.000 euros en Cullera per a dragar la desembocadura del Xúquer

El Consell inverteix 700.000 euros en Cullera per a dragar la desembocadura del Xúquer
09/07/2020 -

El Consell efectua una inversió de més de 700.000 euros en Cullera per a dragar la desembocadura del riu Xúquer. Uns treballs fonamentals per a facilitar l’accés de les embarcacions tant al port esportiu com al pesquer de la ciutat i que arriben hui a la seua fi, tal com ha assenyalat l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor.

Aquestes labors suposen una de les mesures adoptades per l’executiu autonòmic per a fer front a un dels efectes més perniciosos per a la ciutat causats pel temporal Gloria. Cal recordar que aquell episodi meteorològic va assolar la costa valenciana a l’inici de l’any amb especial incidència en la capital turística de la Ribera. Fins a les platges del sud va arribar un mar de canyes i tota classe de residus causant una catàstrofe d’alta magnitud. El llit del riu també es va veure afectat per la riuada que va arrossegar sediments que acumulats poden dificultar la navegació.

La mesura l’ha explicada aquest migdia el Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, durant la seua visita al port de Cullera on ha estat acompanyat pel primer edil cullerense. L’estada ha servit a més perquè el responsable autonòmic s’haja vist amb els responsables de la Confraria de Pescadors i el Club Nàutic.

Suport econòmic

El conseller ha aprofitat per a traslladar-los una altra de les mesures d’alleujament fiscal dirigides a la comunitat marítima consistent en una reducció del 50% de totes les taxes i cànons que paga tota la comunitat portuària. En el cas de Cullera això inclou a la confraria de pescadors, al club nàutic i totes les altres activitats que es desenvolupen en el port.

Arcadi España ha assenyalat que aquestes dues mesures representen un «suport de la Generalitat a una ciutat referent i emblemàtica com és Cullera en tota la província pel seu potencial agrícola, pesquer i de turisme». «Volem ajudar els diferents sectors portuaris a suportar tots els efectes causats per la pandèmia de la Covid-19», ha destacat.

Per part seua, la màxima autoritat local ha aprofitat per a ensenyar al conseller el nou edifici de la llotja del peix, renovat recentment amb una inversió de la Generalitat, i visitar les instal·lacions del Club Nàutic de Cullera on ha pogut escoltar les reivindicacions dels propietaris d’embarcacions d’esbarjo i velers.

Sobre aquest tema, l’alcalde de Cullera ha remarcat que «hem parlat sobre la planificació de futur d’aquestes dues instal·lacions tan importants per a la vida econòmica del nostre municipi».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 3 =

bombers
CCCC
bombers