caixa popular

El Consell impulsarà l'elaboració dels plans locals de prevenció d'incendis forestals

El Consell impulsarà l'elaboració dels plans locals de prevenció d'incendis forestals
20/08/2017 -

La Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural impulsarà l’elaboració dels plans locals de prevenció d’incendis forestals (PLPIF) a través d’una norma que permetrà la convocatòria de subvencions orientades als ajuntaments.

Aquesta norma, que ja s’ha ultimat, reforçarà la col·laboració que la conselleria ve prestant a les localitats amb superfície forestal, a les quals la legislació marca l’obligació de disposar d’un document que arreplegue l’actuació davant un incendi forestal en el mateix terme municipal.

A més, la conselleria també plantejarà una actualització dels continguts dels plans, tant dels pendents d’elaboració com dels ja aprovats.

Per a facilitar l’elaboració dels seus propis plans als ajuntaments, la conselleria també ha posat a la seua disposició fa uns dies en el seu web la cartografia i estadístiques en prevenció d’incendis forestals.

A més, dins de la campanya #stopalfoc, personal de la conselleria està informant residents en urbanitzacions d’interfície urbà-forestal i nuclis rurals dispersos dins o limitant amb sòl forestal sobre com prevenir i reduir el risc d’incendi forestal, reaccionar adequadament i autoprotegir-se en cas de perill.

A la Comunitat Valenciana existeixen 55 municipis amb PLPIF. Recentment s’han aprovat els d’Ibi i Benaguasil. Queden 393 pendents per elaborar. Al llarg de l’any està previst l’aprovació dels d’Alcalà de Xivert, Xixona, Benifairó de les Valls i Aiora.

Un pla local de prevenció d’incendis forestals desenvolupa les mesures i accions dels plans de prevenció d’incendis forestals de demarcació i té com a objectiu minimitzar el nombre d’aquests successos i el dany ocasionat.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − nou =

viva gym canovas
exposicion caps tallats