25n
25N
25N

El Consell i sindicats proposen un augment del 1% en els salaris dels funcionaris per al 2017

El Consell i sindicats proposen un augment del 1% en els salaris dels funcionaris per al 2017
21/10/2016 -

La Conselleria de Justícia i Administració Pública i els sindicats proposaran que els salaris dels funcionaris autonòmics augmenten un 1% per a l’exercici del 2017. Així s’ha tractat en la Taula General de Negociació de la Generalitat que es va celebrar ahir dijous presidida per la consellera Gabriela Bravo.

Aquest organisme reuneix als representants sindicals amb l’Administració i és l’encarregat de negociar les condicions laborals i salarials dels empleats públics valencians lloc que, encara que és la Llei de Pressupostos de la Generalitat la norma que estableix les retribucions dels funcionaris, la Llei de la Funció Pública valenciana disposa que la proposta s’ha de negociar amb anterioritat en la Taula General. Aquesta proposta serà traslladada a la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic per a la seua aprovació definitiva. Per part d’aquest departament han assistit també la sotssecretària, Eva Martínez i el director general de Pressupostos, José Moreno.

La consellera Gabriela Bravo ha acudit al costat del seu equip directiu format per al secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades, i les directores generals de Funció Pública i Justícia, Eva Coscolla i Mª Àngels García, respectivament. En la reunió s’ha acordat que els treballadors dels quatre sectors del sector públic (Administració General, Educació, Sanitat i Justícia) veuran els seus salaris augmentats en un 1% durant el pròxim exercici.

Segons ha destacat la consellera Bravo “el Consell treballa per a millorar les plantilles d’empleats públics i les seues condicions laborals”. A més, la consellera ha convocat la Taula General per al pròxim mes de novembre per a estudiar les condicions dels treballadors interins de la Generalitat.
La consellera també ha explicat que els Pressupostos de la Generalitat per a l’any que ve inclouran l’abonament del 100% de la carrera professional per al personal de l’Administració del Consell.

La Taula General també ha tractat la taxa de reposició que es mantindrà en els mateixos paràmetres que en 2016. La taxa de reposició és com es defineix al nombre de places que poden convocar-se anualment mitjançant oposicions segons els funcionaris que s’hagen jubilat durant eixe exercici. Enguany, la taxa era del 100% per als sectors considerats prioritaris (Sanitat, Educació i Benestar Social) i del 50% per a la resta.

En la reunió també s’ha proposat una millora retributiva dels professionals de l’Advocacia de la Generalitat que ve justificada per l’elevada càrrega de treball que suporta hui dia aquesta àrea del Consell, que no solament exerceix funcions consultives sinó que representa i defensa en judici els interessos de la Generalitat i del sector públic instrumental. Aquesta mesura està inclosa en el projecte de llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d’organització de la Generalitat. Amb aquesta iniciativa, les retribucions dels advocats públics s’equiparen a altres llocs de l’Administració autonòmica, com per exemple els dels caps de servei.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + un =