25n
25N
25N

El Consell expressa al Ministeri d'Agricultura la voluntat de col·laboració per una pesca sostenible

El Consell expressa al Ministeri d'Agricultura la voluntat de col·laboració per una pesca sostenible
04/04/2017 -

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha transmés al Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient la voluntat de col·laboració de la conselleria per una pesca sostenible i una activitat viable en el mar Mediterrani. Aixi ho ha manifestat la consellera Elena Cebrián al tancament de la reunió que ha mantingut este matí el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, amb el secretari general de Pesca del ministeri, Alberto López-Asenjo.

El secretari autonòmic ha assegurat que la conselleria està preparada per a convocar les ajudes del Fons Europeu Marítim Pesquer en quant es faça la distribució de fons a les comunitats autònomes per part del ministeri. Rodríguez Mulero ha explicat que, encara que la normativa no permetia la convocatòria de les ajudes d’estos fons europeus, la conselleria ha avançat el procés administratiu perquè una vegada es desbloquegen, es puga obrir el termini i rebre sol·licituds. Confia en que esta possibilitat es concrete el pròxim mes de maig.

Sobre la situació dels fons per a les parades biològiques, ha informat que també s’estan ultimant els tràmits per a tindre preparada la convocatòria.

Així mateix, el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural ha indicat que la conselleria està a favor de gestionar la pesqueria de la tonyina roja de manera consensuada però controlada.

Posteriorment, Rodríguez Mulero i López-Asenjo han mantingut una trobada en la Vila-Joiosa amb la Federació i les confraries de pescadors d’Alacant. A continuació han visitat la llotja de pescadors de la localitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 9 =