25n
25N
25N

El Consell exigeix al Govern un model de finançament de polítiques d'ocupació que no 'discrimine a les persones aturades valencianes'

El Consell exigeix al Govern un model de finançament de polítiques d'ocupació que no 'discrimine a les persones aturades valencianes'
11/11/2016 -

La directora general de Formació i Ocupació, Rocío Briones, ha exigit en la primera reunió del Consell General del Sistema Nacional d’Ocupació, que s’ha celebrat després de la configuració del nou Govern un nou repartiment més equitatiu del finançament per a polítiques d’ocupació que “no discrimine a les persones aturades de la nostra Comunitat”.

“El Govern d’Espanya ja no està en funcions, ja no té excuses”, hi ha reivindicat Briones que ha exigit al ministeri que “consensue amb les autonomies i els agents socials un nou model de polítiques d’ocupació que siga sensible amb l’heterogeneïtat de les comunitats autònomes, més just i més flexible en la gestió i que afavorisca a aquelles amb més nombre d’aturats”.

Briones ha detallat les xifres que, segons ha explicat, confirmarien aquest “greuge comparatiu”. Així, segons es desprén dels fons per a polítiques sobre aturats (sense incloure formació contínua) el Govern destinaria a un aturat de la Comunitat 253,9 euros, un 22 per cent menys que la mitjana nacional.

“Aquesta xifra -ha explicat Briones- implica que la Comunitat Valenciana pot desenvolupar moltes menys polítiques d’ocupació amb els fons del Govern que altres comunitats autònomes”.

La responsable d’ocupació ha declarat “no entendre la diferència de tracte” entre un aturat residisca on residisca. “Per què les persones que estan en situació de desocupació en la nostra Comunitat mereixen menys que les d’altres autonomies?”, s’ha preguntat.

La directora general ha explicat que aquesta situació “no és nova”, ja que des del 2009 la Comunitat Valenciana encapçala el “penós rànquing de ser l’autonomia que menys fons rep”. D’aquesta manera, Briones ha detallat que si acumulàrem les diferències des de l’exercici 2008 fins al 2015, entre els imports percebuts per persona aturada, respecte de la mitjana nacional, superarien els 500 milions d’euros”.

En aquest sentit, Rocío Briones ha reclamat al Govern que “reformule amb urgència el model de repartiment de fons autonòmics per a no agreujar més la situació de la Comunitat Valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =