25n
25N
25N

El Consell exigeix al Govern central una subvenció d'almenys 38 milions d'euros per al transport de l'àrea metropolitana de València

El Consell exigeix al Govern central una subvenció d'almenys 38 milions d'euros per al transport de l'àrea metropolitana de València
07/10/2016 -

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, han signat una petició conjunta al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè “sense dilació, incorpore en els Pressupostos Generals del pròxim any, igual que tenen altres ciutats, una subvenció per un import d’almenys 38 milions d’euros, per a poder abordar la mobilitat i el transport integrat en l’àrea metropolitana de València”.

Com ha recordat la consellera després de la signatura d’aquesta carta, “quan arribem al Govern de la Generalitat ens trobem que no s’havia fet gens pel transport metropolità, no hi havia planificació en matèria de mobilitat i s’havia desmantellat l’Agència Valenciana de la Mobilitat, per tant, no teníem finançament de l’Estat com tenen altres autonomies”.

“En canvi -ha destacat Salvador- des de l’actual conselleria hem avançat molt durant enguany, realitzarem una inversió de 2 milions d’euros per a iniciar la redacció dels plans de mobilitat sostenible i complir així un dels requisits del Ministeri per a poder optar a eixa subvenció que tenen altres ciutats”.

Un altre dels requisits, ha continuat Salvador, és la creació de l’Autoritat Metropolitana del Transport. En este sentit ha indicat que “l’antic Consell del PP va deixar desmantellada l’Agència Valenciana de Mobilitat, nosaltres i hem aconseguit el consens necessari perquè l’Autoritat Metropolitana del Transport comence a funcionar en 2017”.

Per a la consellera, “aquest Govern valencià ha complit amb la seua obligació, hem fet el treball i, per tant, considerem que en els pressupostos de 2017 ha de figurar aquesta subvenció perquè, des de l’any 2011, la Comunitat Valenciana ha deixat de rebre més de 350 milions d’euros en subvencions de l’Estat per al transport metropolità”. Cal recordar que solament per als pressupostos del 2016, l’àrea metropolitana de Madrid rep 126 milions d’euros, més de 98 per a Barcelona i 25 per a Canàries, mentre “València ni un euro des de fa anys”.

Finalment, María José Salvador ha manifestat que “no volem ser ni més ni menys que altres ciutats o que altres comunitats; volem que el Ministeri de Foment, el Ministeri d’Hisenda, el Govern de l’Espanya deixe de girar l’esquena als valencians”. “Ara la pilota està en el seu terreny, és una qüestió de voluntat política que el Govern d’Espanya incorpore eixa subvenció, per tant esperem resposta a aquesta carta al Ministeri d’Hisenda”, ha indicat.

Per la seua banda, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana està patint “una vegada més, un tracte discriminatori i indolent”. “És insultant que València no tinga l’atenció i el tracte que mereix en matèria de transport com a gran ciutat, a l’altura de les grans urbs espanyoles. Estem parlant d’una àrea metropolitana de 45 municipis, amb una població propera als 1,8 milions d’habitants que diàriament necessiten fer desplaçaments i cal facilitar eixos moviments quotidians”, ha explicat el conseller.

“Per això -ha afirmat Soler- hem signat conjuntament aquesta carta que aquest mateix dijous anem a arremetre al ministeri i esperem de debò trobar major sensibilitat de la qual fins ara hem trobat. A veure si d’una vegada no es toreja als valencians, tan injustament tractats en molts aspectes. No s’entén que cada valencià seguisca rebent 258 euros menys que la mitjana per habitant del conjunt de les comunitats autònomes, quan la Comunitat Valenciana representa pràcticament l’11% de la població i quasi el 10% del PIB d’Espanya”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 4 =

museo prehistoria