caixa popular

El Consell exigeix al Govern central que accepte la col·laboració de la Policia Autonòmica en la lluita contra l'economia submergida

El Consell exigeix al Govern central que accepte la col·laboració de la Policia Autonòmica en la lluita contra l'economia submergida
07/12/2016 -

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha exigit al Govern central que accepte la col·laboració de la Policia Autonòmica en la lluita contra l’economia submergida. Nomdedéu ha realitzat aquestes declaracions després de la negativa del Govern al fet que la Policia adscrita a la Generalitat done suport a i reforce la labor dels inspectors per a combatre l’economia submergida.

El Consell va realitzar aquest oferiment al Govern a través del President de la Generalitat, Ximo Puig, que va anunciar en Les Corts que la “policia autonòmica incorporaria a les seues atribucions la lluita contra l’economia submergida”. Des de llavors, tal com ha explicat el responsable d’Ocupació, “des de la direcció general de Treball es van passar a la Inspecció de Treball diversos esborranys de conveni per a tancar aqueixa col·laboració”.

“Ara el Govern, després de mesos de treball, ens contesta negativament a un oferiment que suposaria dotar de més recursos humans per a combatre aqueixa xacra que hui assola la nostra Comunitat”, ha lamentat Nomdedéu. “No entenem l’encerra del Govern ni té sentit la seua negativa”, ha indicat.

En aquest sentit, el secretari autonòmic ha sol·licitat aquest dilluns una reunió amb el delegat del Govern, Moragues, per a demanar-li explicacions per la seua negativa i intentar desbloquejar la situació. Així mateix, Nomdedéu li ha recordat al Delegat del Govern que tots els grups de Les Corts van votar a favor la passada setmana “d’establir un pla d’actuació en coordinació amb l’administració estatal (…) subscrivint un conveni de col·laboració entre la Generalitat i el Ministeri d’Ocupació per a la participació de la policia autonòmica en les labors de lluita contra l’economia submergida”.

La col·laboració de la Policia Autonòmica permetria, segons Nomdedéu, multiplicar el nombre d’actuacions específiques contra l’explotació laboral i també que els casos d’economia submergida que es detecten en el transcurs de la resta d’activitats que exerceixen els agents no queden impunes, com pot ocórrer en aquests moments.

Així, segons ha explicat, fins ara “si els agents no van acompanyats d’un inspector de Treball, la seua actuació no té efectes laborals, ja que no poden estendre acta perquè no està reconeguda la seua potestat”.
Enric Nomdedéu ha recordat que la Comunitat suporta un dels índexs més elevats d’economia submergida. Així, segons les últimes dades oficials de la Gestha l’economia submergida a la Comunitat Valenciana ha augmentat durant la crisi fins a situar-se en el 26,5% del seu PIB al tancament del 2012, la qual cosa suposa més de 25.870 milions d’euros ocults, segons arreplega l’informe ‘L’economia submergida passa factura.

Així mateix, d’aquest informe es desprén que la taxa d’economia submergida de la Comunitat supera en quasi dos punts a la nacional, que se situa en el 24,6%, és a dir, més de 253.000 milions d’euros. Entre les províncies més afectades destaquen Alacant (27,6%) i Castelló (26,9%), que registren més frau que la mitjana autonòmica. A València, la xifra és del 25,7%.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 4 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris