caixa popular

El Consell duplica la inversió a municipis que destina el Ministeri amb fons de la UE per a infraestructures urbanes, viàries, espais verds i esportius

“Volem ciutats més habitables, més verdes i més accessibles per a millorar la qualitat de vida dels valencians”, afirma el director general de Fons Europeus, Andreu Iranzo

El Consell duplica la inversió a municipis que destina el Ministeri amb fons de la UE per a infraestructures urbanes, viàries, espais verds i esportius
24/09/2017 -

El Consell ha duplicat la inversió que destina el Ministeri procedent de fons europeus per a millores en les ciutats a través del programa EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat) en aportar 14,6 milions del seu propi programa operatiu FEDER als fons que destina el Govern central a aquesta iniciativa (14,3 milions per a la Comunitat Valenciana). La inversió anirà dirigida a actuacions en infraestructures urbanes tals com a parcs, centres socials i culturals, museus, instal·lacions esportives, noves tecnologies, patrimoni, turisme o espais verds, així com al condicionament de vials, a la conversió en zona de vianants d’espais i a la millora de l’accessibilitat.

En total, la Comunitat Valenciana comptarà amb una inversió de 28,9 milions d’euros per al desenvolupament de projectes urbans en municipis, tal com arreplega la resolució de la tercera convocatòria de projectes (EDUSI).

“L’aportació de la Generalitat a aquesta iniciativa, que resultarà decisiva per al desenvolupament urbà dels pobles de la Comunitat Valenciana, confirma la clara vocació municipalista d’aquest Consell que, una vegada més, es posa al costat dels ciutadans”, ha explicat el director general de Finançament i Fons Europeus, Andreu Iranzo.

“De fet -ha explicat el director general- la Comunitat Valenciana ha sigut l’única autonomia que en totes les convocatòries de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat ha optat per aportar recursos propis del seu programa operatiu FEDER per a maximitzar l’abast d’aquestes actuacions i potenciar les inversions en els ajuntaments valencians”.

Les propostes, fins al 22 de novembre

A través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, Europa persegueix millorar les condicions socials, econòmiques i ambientals de les àrees urbanes, i fer-ho de forma duradora, atenent les necessitats de cada municipi. “Per açò, és essencial la implicació dels ajuntaments, com a agents de desenvolupament que coneixen de primera mà quines són les demandes dels seus ciutadans”, ha afirmat el director general de Finançament i Fons Europeus.

Andreu Iranzo ha explicat que “enguany s’ha donat més importància a projectes destinats a incrementar la inclusió social en els municipis. Volem fomentar àrees urbanes més habitables, més verdes i més accessibles, que milloren la qualitat de vida dels ciutadans, i no fer les coses com s’han fet en l’anterior etapa”.

“Aquesta vocació del Consell està molt relacionada amb el seu propi europeisme, declarat i practicat en aquests dos anys de govern, que persegueix acostar-nos cada vegada més als valors europeus”, ha indicat el director general. Els ajuntaments podran presentar projectes fins al 22 de novembre i, a partir d’ací, hi haurà un procés de selecció mitjançant un programa competitiu, de manera que les propostes de major qualitat i millor avaluades seran les que resulten triades.

Una inversió global de 147,5 milions

L’estratègia EDUSI ofereix una assignació màxima de 15 milions d’euros per a àrees funcionals de més de 100.000 habitants, de fins a 10 milions per a àrees entre 50.000 i 100.000 habitants, i de 5 milions per a àrees funcionals d’entre 20.000 i 50.000 habitants, conforme a les taxes de cofinançament dels Fons Europeus.

En aquest sentit, cal assenyalar que entre la primera i la segona convocatòria del Ministeri d’Hisenda per a les EDUSI es van assignar a la Comunitat Valenciana un total de 78,6 milions d’euros, xifra que el Consell va incrementar aportant altres 40 milions del Programa Operatiu Feder CV.

En aquestes dues primeres convocatòries ja resoltes s’han seleccionat les estratègies de quinze municipis de la Comunitat Valenciana: Paterna, Torrent, València, Borriana, Quart de Poblet, Oriola, Villena, Alacant, Castelló de la Plana, Benicarló, Elx, Alcoi, Onda, Almassora i Calp.

Si prenem en conjunt les tres convocatòries EDUSI resoltes fins hui, els municipis valencians es beneficiaran d’una inversió global de 147,5 milions d’euros.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris