caixa popular

El Consell destina 560.000 euros, per a la reparació dels desperfectes provocats en l'Hospital de Sant Joan

El març passat es van acumul·lar fins a 136 litres per metre quadrat

El Consell destina 560.000 euros, per a la reparació dels desperfectes provocats en l'Hospital de Sant Joan
09/06/2017 -

El Ple del Consell ha sigut informat sobre la declaració d’emergència que va motivar la contractació de les reparacions dels danys patits en l’hospital i centres de salut del Departament de Salut d’Alacant-Sant Joan d’Alacant per precipitacions torrencials d’aigua registrades el 13 de març de 2017.

Durant l’esmentada data es van arribar a aconseguir els 136,6 litres per metre quadrat. L’anterior va portar al fet que es declarara la jornada com el tercer dia més plujós anotat a Alacant des que existeixen registres històrics, segons informació facilitada pel Laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant.

L’extrema violència de les pluges i la seua concentració en el temps (es va arribar a arreplegar en només una hora 48,8 l/m2) van provocar en les instal·lacions i dotacions de l’Hospital Universitari Sant Joan d’Alacant greus desperfectes en cobertes, vials d’accés, planta soterrani, entreplanta tècnica, ascensors, equipament i aparataje sanitari. Com a conseqüència es va haver de suspendre temporalment l’activitat assistencial en algunes unitats i serveis Hospitalaris (Unitat d’Arítmies, Oncologia Radioteràpica, Bloc Quirúrgic i Farmàcia).

Encara que de menor entitat, igualment es van produir danys a causa de l’aparició de goteres per filtració d’aigua en cinc Centres de Salut del Departament: Juan XXIII i Plá-Hospital, de la ciutat d’Alacant, i els Centres de les localitats de Sant Joan, Mutxamel i el Campello.

La gravetat de la situació en el seu conjunt va portar a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a declarar, d’acord amb la legalitat vigent, la situació d’emergència que va permetre la contractació immediata de les actuacions necessàries per a la reparació de l’equipament i aparells mèdics danyats i l’execució de les obres i implementació de les actuacions precises per a aconseguir el ràpid restabliment de la normal prestació assistencial.

Una vegada avaluats els danys patits, l’estimació de la despesa necessària per a la contractació de les diferents actuacions va ascendir un total de 560.114,67 euros per al que es van dur a terme les oportunes retencions de crèdit en el capítol de despeses corrents del Departament, tramitant-se així mateix expedient de reajustament tècnic pressupostari per a dotar al capítol d’inversions dels crèdits necessaris per a atendre les obligacions que anaren necessàries.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 10 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats