caixa popular

El Consell destaca la "sintonia, harmonia i lleialtat" dels integrants de l'Acord del Botànic

El Consell destaca la "sintonia, harmonia i lleialtat" dels integrants de l'Acord del Botànic
27/07/2017 -

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha destacat la “sintonia, harmonia i lleialtat” amb la que treballen les formacions integrants de l’Acord del Botànic, juntament amb la societat civil, que intervé “a través del mecanisme de codecisió i participació i dels futurs mecanismes d’avaluació que es posen en marxa”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i Mónica Oltra han mantingut la primera reunió amb el nou secretari general de Podem, Antonio Estañ, on han valorat el paper de “control i suport” de la formació, alhora que han ressaltat “les aportacions de Podem”, que combina “el treball parlamentari” amb “la proposta i el control del Govern”.

A la reunió, la vicepresidenta del Consell li ha traslladat a Estañ els objectius marcats al Seminari de Govern – Estiu 2017 d’Ademuz, on “el full de ruta del pacte es concreta a partir de mesures singulars de cada conselleria”. A més, Oltra ha manifestat que, tot i que ja s’estan definint els pressupostos, es treballarà també amb les formacions signants de l’Acord del Botànic a partir del setembre. “Hem coincidit en què, en tornar de vacances, es reunisca la comissió de seguiment del pacte”, ha informat la portaveu del Consell.

Quitament del deute

D’altra banda, durant la seua compareixença davant els mitjans de comunicació, la vicepresidenta del Consell ha valorat l’informe emés per la comissió d’experts encarregada de plantejar el nou model de finançament autonòmic, que, segons ha afirmat, permet “avançar molt” perquè “ha posat de forma molt encertada l’accent” en el fet que “falten diners per a totes les comunitats”.

“Ha quedat clar que l’Estat ha de repartir els ingressos d’una altra manera”, ha defensat Oltra, qui també ha subratllat la gran importància que l’statu quo “haja deixat de ser sacrosant”, especialment per a les comunitats mal finançades, com és el cas de la valenciana.

En aquest sentit, ha incidit que, amb l’emissió de l’informe dels experts, finalitza la fase teòrica de la revisió del model de finançament autonòmic i que, d’ara endavant, és el torn de l’àmbit polític, amb el qual s’obrin “possibilitats” per a una negociació multilateral, en la qual el Consell defensarà la necessitat de dur a terme una reestructuració de la part del deute valencià que és producte de la infrafinanciació.

“Aquesta part del deute llastra el nostre pressupost, perquè si es fa un quitament, automàticament pugem els nostres ingressos”, ha explicat la vicepresidenta, qui també ha afegit que eixos diners podria destinar-se a impulsar un nou model productiu per a la Comunitat Valenciana, o a serveis bàsics relacionats amb la sanitat, l’educació o l’atenció a la dependència.

Així mateix, Oltra ha expressat el suport del Consell a la manifestació en defensa d’un finançament just per a la Comunitat Valenciana que els agents socials preparen per a la tardor. “El que estem defensant és el dret dels valencians i valencianes a tindre igualtat d’oportunitats amb la resta de la ciutadania d’Espanya, a no ser ciutadans de segona, al fet que el sistema de finançament no ens penalitze i al fet que les inversions que arriben siguen els que necessitem i siguen justes”, ha assegurat al respecte.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 20 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats