caixa popular

El Consell denuncia la “insensibilitat” del Ministeri per bloquejar el FLA extraordinari de 874 milions de despesa no finançada malgrat el dany a milers de pimes

El Consell denuncia la “insensibilitat” del Ministeri per bloquejar el FLA extraordinari de 874 milions de despesa no finançada malgrat el dany a milers de pimes
24/07/2017 -

El conseller Soler critica que la situació contrasta amb anys anteriors, ja que, fins a maig, en 2015 el Govern va injectar entre extraFLA i bestretes 2.662 milions; en 2016, 536 milions; i enguany, 0 euros, potser perquè no hi ha eleccions”

Clara Ferrando critica, sobre les dades del Període Mitjà de pagament, que el Consell “ha reclamat insistentment al Govern un calendari de la liquidació per a atendre millor els pagaments a proveïdors, però prefereix un repartiment arbitrari”

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha censurat la “insensibilitat” del Govern central per bloquejar el FLA extraordinari. Que per a la Comunitat Valenciana suposa un total de 874 milions, impedint així el pagament de factures i portant a una situació límit als proveïdors i pimes que treballen amb l’Administració valenciana.

“El Ministeri d’Hisenda haurà de donar explicacions per l’ofec al qual està sotmetent a la Comunitat Valenciana en transferir-li amb retard els recursos als quals té dret. En aquest cas, es tracta del FLA extraordinari que està destinat a cobrir la desviació del dèficit de 2016, uns fons que en l’actual context d’infrafinançament es fan més necessaris que mai per al nostre territori”, ha assenyalat Vicent Soler.

“El nostre desig és atendre dins del termini i en la forma escaient els compromisos de pagament, però açò resulta impossible si ens segueixen negant els recursos als quals tenim dret, alguna cosa que perjudica de forma directa als proveïdors, a les empreses i als milers de famílies que d’ells depenen”, ha assenyalat Soler.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic ha realitzat aquestes declaracions després de conéixer les dades fetes públics avui pel Ministeri d’Hisenda i Funció Pública relatius al Període Mitjà de pagament del mes de maig de 2017, “unes dades dels quals és directament responsable el senyor Montoro”, ha recalcat Soler.

Per a Soler, el Ministeri “juga brut perquè, d’una banda, ens està recordant que el PMP valencià és alt i, per una altra, ens impedeix que eixe PMP es rebaixe perquè no ens fa les transferències que ens toquen. És impossible fer front a totes les obligacions amb els proveïdors que tenim. Si no es resol d’una manera adequada, continuarem tenint problemes amb els proveïdors el que queda de l’any fins que arribe el FLA extraordinari”, ha advertit.

Un tracte desigual

El titular d’Hisenda ha lamentat el tracte desigual que ve donant l’Estat a la Comunitat Valenciana. “La situació actual contrasta amb la viscuda en anys anteriors, ja que, al 31 de maig, en 2015 el Govern central va injectar entre FLA extraordinari i bestretes de la liquidació del model de finançament, un total de 2.662 milions d’euros; en 2016, 536 milions, tot en bestretes; i enguany, 0 euros”, va constatar el conseller. Soler va recordar que els anteriors desemborsaments del FLA extraordinari, als quals s’uneixen els de desembre de 2015, es van produir en l’avantsala d’eleccions. “Enguany no hi ha comicis, estem a la fi de juliol i ni tan sols han comunicat quan desemborsaran el FLA extraordinari”, ha criticat.

En concret, les aportacions del Govern en els últims anys, entre l’1 de gener i el 31 de maig, han sigut les següents:

fla-extra

 

fla

“Resulta increïble i vergonyós que un Govern es moga més per interessos electoralistes que per la cerca del benestar dels ciutadans. Els diners que ens ha d’arribar correspon a la Comunitat Valenciana i cap govern té dret a fer un ús partidista i arbitrari del mateix ignorant les necessitats de les famílies que depenen d’aquests pagaments”, ha criticat Vicent Soler.

Necessitat d’una programació

Per la seua banda, la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, ha explicat que des del Consell i des d’altres autonomies s’ha reclamat “en nombroses ocasions” al Ministeri d’Hisenda que ordene les transferències a les comunitats autònomes per a evitar retards en els pagaments”.

“L’exemple més palpable és el de la liquidació, el pagament definitiu de la qual hem sol·licitat que es programarà durant el primer semestre de l’any. És a dir, la qual cosa estem demandant és que entre gener i juny s’abone cada mes la part proporcional de la liquidació, ja que manca de sentit que les comunitats tinguen problemes de liquiditat durant el primer semestre de l’any i després al juliol es produïsca el desemborsament de quasi tot l’import, com ha succeït aquest exercici”, es lamenta Ferrando.

“Aquesta demanda la fem per les empreses i famílies que són les que veuen retardats els seus pagaments i són les que més pateixen aquesta situació”, ha explicat Clara Ferrando.

Així mateix, la secretària autonòmica ha recordat que la solució definitiva a aquests problemes és disposar, com més prompte millor, d’un sistema de finançament just que ens permeta atendre amb garanties la prestació de serveis bàsics fonamentals als ciutadans. “El FLA no deixa de ser un préstec que haurem de retornar amb interessos. Però els valencians no volem que el Govern central ens preste els nostres propis diners. Volem rebre del Govern el mateix que reben altres comunitats, a les quals l’Executiu central els transfereix un finançament que no ha de retornar”, ha subratllat Clara Ferrando.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris