25n
25N
25N

El Consell declara una nova àrea de rehabilitació en el centre històric d'Onda que permetrà la rehabilitació de 104 habitatges

El Consell declara una nova àrea de rehabilitació en el centre històric d'Onda que permetrà la rehabilitació de 104 habitatges
17/11/2016 -

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, s’ha reunit amb l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, per abordar el conveni signat entre la Generalitat, el Ministeri de Foment i l’Ajuntament que declara una nova Àrea de Rehabilitació i Recuperació Urbana (ARRU) en la localitat. Aquesta actuació permetrà la rehabilitació de 104 habitatges i obres de recuperació d’elements estructurals de l’edifici, accessibilitat, adequació d’elements comuns i habitabilitat dels habitatges, així com l’edificació de 5 habitatges, amb qualificació energètica mínima, en substitució d’unes altres prèviament demolides al Centre Històric Protegit d’Onda, a causa de la deterioració en què es troben les mateixes.

La declaració d’Àrea de Rehabilitació i Regeneració Urbanes, permetrà una inversió a Onda en dos exercicis de prop de 3.411.932 milions d’euros. D’aquesta quantitat, el Ministeri de Foment col·laborarà amb 957.366 euros, la Generalitat amb 188.676 euros i l’Ajuntament amb 1.52.472 euros, mentre que els particulars aportaran 740.418 euros.

Durant la reunió, a la qual també ha assistit la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, i la regidora d’Urbanisme d’Onda, Marta Piquer, s’han tractat les actuacions que es contempla en les ARRU com la rehabilitació d’edificis i habitatges tant de conservació, accessibilitat i rehabilitació energètica, així com millores en la qualitat i sostenibilitat del mitjà urbà.

Compromís del Consell

La consellera Salvador respon així al compromís adquirit el passat mes de setembre en la seua vista a Onda, quan va anunciar a l’alcalde que la conselleria anava a impulsar i treballar, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Onda, l’Àrea de Rehabilitació i Regeneració Urbana al centre històric del municipi, un dels més grans de la província de Castelló i que aquest Govern valencià “no podia deixar de dur a terme una intervenció d’aquestes característiques”.

Així, les reunions tècniques van començar ràpidament per treballar en el disseny de l’actuació, que implicarà la rehabilitació d’habitatges i la regeneració urbana d’espais públics.

La rehabilitació com a prioritat

Per al Govern valencià la rehabilitació és una prioritat i ha de convertir-se en el vector del nou model econòmic de la Comunitat, ja que es creen tres llocs de treball per cada lloc que genera l’obra nova. Per això, Salvador ha defensat que la “nova política d’habitatge rescata persones, edificis i també oficis, perquè la rehabilitació mobilitza a tot un sector integrat per constructors, pintors, lampistes, electricistes, entre altres, professions que van sofrir durament els estralls del boom immobiliari”.

També ha recordat que la política d’habitatge de la conselleria s’orienta principalment a la rehabilitació. “No ens plantegem la construcció de nous habitatges, sinó actuar sobre les ja construïdes, especialment sobre aquelles que no estan en condicions òptimes; d’aquesta forma s’ajuda al fet que la gent torne a viure en els nuclis històrics dels municipis”, ha indicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 15 =