25n
25N
25N

El Consell declara quatre microrreserves de flora en la província d'Alacant

El Consell declara quatre microrreserves de flora en la província d'Alacant
11/09/2017 -

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha declarat quatre microrreserves de flora en la província d’Alacant, amb la finalitat de protegir i garantir un adequat estudi i seguiment científic de les espècies i grups vegetals.

Es tracta del Pla del Tramussar i del Racó Ample, al Camp de Mirra, del Barranc de la Parra, a Lorcha, i del Cap Cervera, a Torrevieja, que en conjunt ocupen 50,87 hectàrees.

En el cas del paratge de Cap Cervera, l’Ajuntament de Torrevieja ha sol·licitat la seua declaració degut a la presència de l’estepeta cap de gat (Helianthemum caput-felis), planta protegida inclosa en la categoria de vulnerable en el Catàleg Espanyol d’Espècies Amenaçades i en el Catàleg Valencià d’Espècies de Flora Amenaçades, així com en l’annex II de la Directiva 92/43/CEE.

Com a conseqüència de les limitacions d’ús, queda prohibida qualsevol actuació urbanística en la zona, tant en la part terrestre (passejos marítims, urbanitzacions, etc.) com en la part marítima (ports esportius, instal·lacions d’oci marítim, etc.) que afectara les poblacions de les espècies mencionades.

En el Barranc de la Parra de Lorcha es busca protegir l’espècie Thymus richardii subsp. Vigoi i només es podran realitzar aprofitaments fusters i aclarides o labors silvícoles dins de la microrreserva en determinats casos.

En el Camp de Mirra, en el paratge Pla del Tramussar, l’espècie prioritària és Lupinus mariae-josephae i, per a la seua conservació, es procedirà a regular l’activitat ramadera en cas que es detecte afecció per esporgue. En Racó Ample l’espècie que es protegix és Callipeltis cucullaria, la presència del qual serà reforçada amb sembra de llavors, si fóra necessari.

Amb caràcter general, com a actuacions de conservació s’instal·larà un cartell informatiu amb recomanacions, es recol·lectarà periòdicament llavors d’estes plantes per al seu depòsit en un banc de germoplasma, es realitzarà la seua georeferenciació i cens i es podran dur a terme desbrossaments selectius manuals, eliminar les espècies invasores i repoblar amb espècies autòctones.

A més, per a evitar el trepig generalitzat de les microrreserves, que podria perjudicar el normal desenvolupament de les poblacions d’estes plantes, queda prohibit eixir-se de les sengles o camins existents. Donat el paper substancial que els invertebrats i els fongs juguen a l’hora d’assegurar el correcte funcionalisme de les microrreserves, queda prohibida la seua captura o recol·lecció. Es podran autoritzar excepcions a estes prohibicions generals amb fins educatius, científics o conservacionistes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − un =