caixa popular

El Consell de la Infància de Quart de Poblet pregunta a responsables polítics i tècnics per les accions municipals contra el bullying

Les conselleres i els consellers han triat l’assetjament escolar com a temàtica de treball per a aquest curs

El Consell de la Infància de Quart de Poblet pregunta a responsables polítics i tècnics per les accions municipals contra el bullying
12/03/2018 -

El Consell Municipal d’Infància de Quart de Poblet ha elegit enguany com a temàtica principal de treball el bullying o assetjament escolar i per a començar a tractar-la va convocar a la seua reunió ordinària al personal tècnic i a les regidores de les àrees implicades perquè els explicaren les iniciatives que l’Ajuntament desenvolupa en l’àmbit de la prevenció i l’actuació davant els casos de violència física o psicològica detectats.

D’una banda, Carlos García, inspector del Cos de Policia Local va explicar que ofereixen xarrades als centres escolars i que entre els seus serveis està l’acolliment i acompanyament en les gestions per a la denúncia de situacions d’assetjament.

Pel seu costat, la regidora d’Educació i Igualtat, Cristina Mora, va comparèixer davant les conselleres i consellers per a traslladar-los que existeix una àmplia oferta d’accions municipals de prevenció, a través del programa Quart a l’Escola, que se’ls ofereix als centres educatius, tant d’Educació Secundària com d’Educació Primària. Està en marxa, a més, una comissió contra l’assetjament escolar, des de la qual s’ha estat treballant en un protocol (al costat de les AMPA, centres escolars, equips directius, policia, alumnat¿) per a establir les pautes d’actuació en els casos que es produïsquen. Per a finalitzar, els va recordar la possibilitat de poder comunicar a la direcció del centre, de manera anònima, les situacions de violència que patisquen o coneguen.

De l’àrea de Joventut, es va comptar amb la presència de la regidora de Joventut, Consue Campos, i del tècnic de dinamització Leo Soria qui va explicar que s’ofereix un programa d’activitats de sensibilització i orientat a la prevenció, dins del Practica Salut. Alhora, es recolzen i es fa difusió d’aquelles campanyes que promocionen conductes respectuoses cap a les persones (#NohemtoqueselWhatsapp), i es presenten els diferents centres de joventut com a espais lliures d’abusos, en els quals poden trobar figures de reforç i suport.

Finalment, Sergio Malea, de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) va detallar que també ofereixen tallers als centres educatius que ho demanden. Va fer especial èmfasi en el paper que tenen hui les xarxes socials i l’assetjament a través d’aquestes (Ciberbullying), per la qual cosa va ressaltar la importància d’educar en un bon ús d’Internet.

Després de l’exposició de les diferents actuacions que s’estan realitzant des de l’Ajuntament, les conselleres i consellers van traslladar la seua preocupació sobre que es tracta d’un problema ja latent en edats primerenques, per la qual cosa els tallers i xarrades haurien de també realitzar-se en els cursos d’Educació Primària.

El Consell Municipal d’Infància valorarà després de la reunió si hi ha alguna actuació que consideren que no s’està realitzant i seria necessària, o què podrien aportar elles i ells, assumint d’aquesta manera un paper protagonista en un problema que els afecta tan directament.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 13 =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC