25n
25N
25N

El Consell de Govern del Consorci Hospital Provincial de Castelló aprova la creació de 109 places estructurals

El Consell de Govern del Consorci Hospital Provincial de Castelló aprova la creació de 109 places estructurals
27/10/2016 -

El Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló ha aprovat aquest dimarts la modificació de la plantilla i relació de llocs de treball de l’hospital, que inclou la creació de 109 places a fi de posar fi a l’elevada taxa de temporalitat i els contractes irregulars que s’arrossegaven d’etapes anteriors. D’aquesta forma es dóna resposta a la solució que exigia el Tribunal d’Arbitratge Laboral (TAL) en un acta de maig del 2014 a la qual encara no s’havia donat compliment.

“Amb aquesta decisió fem un pas més en la normalització de la successió de situacions irregulars que ens hem trobat a l’hospital, ara respecte a la qualitat en l’ocupació”, ha assenyalat la presidenta del Consell de Govern del Consorci i consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Munt. “Substituïm treball en precari i temporal per contractes estables. És el que hem fet en l’àmbit de la xarxa dels centres depenents de la Conselleria amb el calendari de les ofertes d’ocupació pública OPE que acabem d’anunciar, i, ara, amb aquesta mesura a l’Hospital Provincial”.

La modificació de la plantilla s’ha dut a terme a partir d’un exhaustiu estudi realitzat per tècnics de la Universitat Jaume I que, després d’analitzar les necessitats assistencials de la província, d’acord amb el Pla d’Integració Funcional, i garantint a tot moment les prestacions sanitàries, proposa en el seu informe una sèrie d'”accions davant situacions anòmales” com el cas dels 124 contractes en frau de llei que es mantenien a l’hospital des de fa diversos anys i que ja el TAL en 2014 va advertir que requerien una solució.

Seguint aquestes recomanacions, l’adreça del centre ha proposat en la reunió del Consell l’amortització de 26 places que es trobaven vacants, així com el cessament de 17 dels citats contractes irregulars i la conversió dels restants en un total de 109 places noves, de les quals 54 corresponen a personal d’infermeria, 10 a facultatius i la resta a altres categories professionals com a tècnics especialistes, entre altres.

No hi ha cap acomiadament, ja que es tracta de cessaments de contractes temporals per finalització de vigència.

Per primera vegada l’Hospital Provincial compta amb una planificació i ordenació de recursos humans basada en criteris tècnics rigorosos que tenen en compte l’eficàcia, eficiència i qualitat de les prestacions sanitàries.

La consellera de Sanitat ha recordat que aquesta aposta per l’estabilitat laboral dels treballadors del centre se sumeixi a altres accions que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ja ha emprès en la seva intenció d’enfortir les prestacions de l’hospital i assegurar la seva viabilitat de futur. És el cas de l’anunci recent que la Generalitat assumirà el deute de 30 milions d’hospital per rescatar-ho de la situació de “fallida tècnica” en la qual el centre ha quedat després de la gestió de governs anteriors.

També l’augment del pressupost que la Generalitat destina a l’hospital en un 7,6% (6 milions més) respecte a 2015 o un pla d’inversions al centre de 19,6 milions d’euros al llarg de la legislatura. Aquests fons, que aportaran la Generalitat i el consorci, es destinaran a l’adquisició d’un PET-TAC, una gamma càmera, la instal·lació de la càmera hiperbàrica o el nou edifici d’oncologia que convertirà al centre en referent provincial de l’especialitat, entre altres aspectes.

Aquestes mesures s’inclouen en el Pla d’Integració Funcional de l’Hospital Provincial en el Departament de Salut de Castelló, presentat el passat mes de setembre. Es coordinarà assistencialment al centre amb l’Hospital General de Castelló per resoldre els problemes derivats que l’Hospital Provincial és l’únic centre de la xarxa pública valenciana sense població assignada. El pla, a més de millorar la qualitat de l’assistència a la ciutat, aborda la coordinació de prestacions per a tota la província.

Altres acords aprovats

El Consell de Govern ha aprovat també les liquidacions definitives i els comptes anuals dels exercicis 2014 i 2015. Així mateix, ha acordat l’aprovació de la modificació pressupostària per generació de crèdits a través de la Generalitat, per un valor de 4.353.000 euros, que es destinaran al pagament d’obligacions pendents que contribuiran a reduir el període mitjà de pagament a proveïdors del centre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 19 =

museo prehistoria
museo prehistoria