25n
25N
25N

El Consell crea la Xarxa d'Oficines de la Generalitat d'Assistència a les Víctimes del Delicte que oferirà ajuda jurídica, psicològica i social en 21 ciutats

El Consell crea la Xarxa d'Oficines de la Generalitat d'Assistència a les Víctimes del Delicte que oferirà ajuda jurídica, psicològica i social en 21 ciutats
05/11/2016 -

El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual es crea la Xarxa d’Oficines de la Generalitat d’Assistència a les Víctimes del Delicte.

Aquest organisme, de gestió directa per part de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, oferirà als ciutadans una atenció integral des del punt de vista jurídic, psicològic i d’assistència social en el cas que hagen sigut víctimes o testimonis d’un delicte.

Es tracta d’un projecte pioner a Espanya dissenyat perquè la víctima tinga tota l’ajuda necessària per a orientar-li en el procés judicial i, sobretot, per a atendre-li des del punt de vista psicològic i social amb la finalitat de què puga superar un episodi tan traumàtic.

En aquest sentit, la xarxa d’oficines està dissenyada perquè des d’elles s’adopten totes les mesures necessàries per a la protecció i participació de les víctimes en els processos judicials i per a evitar la seua segona victimització.

Un total de 21 oficines estaran a la disposició dels valencians. Hi haurà una en cada capital de província i altres 18 repartides a Alzira, Sueca, Gandia, Xàtiva, Paterna, Requena, Sagunt, Torrent, Catarroja, Alcoi, Benidorm, Dénia, Elx, Elda, Oriola, Torrevella, Vila-real i Vinaròs.

Les instal·lacions de Castelló, València, Alacant i Elx, comptaran amb un equip multidisciplinari compost per advocats, psicòlegs, treballadors socials i criminòlegs.

Aquests equips serviran a més de suport a les oficines comarcals. Des de les oficines s’elaboraran protocols per a l’adequada coordinació amb les xarxes assistencials de tota la Comunitat Valenciana.

Per al pròxim any 2017, la xarxa tindrà un pressupost inicial de ‘1’1 milions d’euros si bé aquesta dotació estarà oberta a possibles modificacions pressupostàries si fóra necessari.

La Conselleria de Justícia gestionarà, en coordinació amb Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, una xarxa que prestarà especial atenció a les víctimes de la violència de gènere. Per açò, les seues oficines podran ser utilitzades com a organismes de coordinació de les ordres d’allunyament en casos de maltractament per violència domèstica.

A més, tindrà protocols específics per a atendre les necessitats de col·lectius més vulnerables com, a més de les esmentades víctimes de violència de gènere, els menors d’edat, els discapacitats físics o psíquics, les persones en situació d’exclusió social, les víctimes de tracte d’éssers humans, d’agressions sexuals, delictes d’odi i els afectats per la repressió durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Per a tots aquests col·lectius es dissenyaran plans d’actuació multidisciplinària que acollirà les fases d’acolliment i orientació, la informació, la intervenció i el seguiment quan tot el procés en els tribunals acabe.

Així mateix, la xarxa d’oficines podrà orientar als usuaris sobre les possibilitats de mediació extrajudicial en els supòsits en els quals jurídicament siga possible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =