25n
25N
25N

El Consell aprova un conveni amb la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes Saavedra per a la difusió del patrimoni bibliogràfic valencià

El Consell aprova un conveni amb la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes Saavedra per a la difusió del patrimoni bibliogràfic valencià
03/10/2016 -

El ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport i la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes Saavedra per a la difusió del patrimoni bibliogràfic valencià.

Este conveni té com a objectiu la incorporació d’obres del patrimoni bibliogràfic valencià, així com la col·laboració amb la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu en l’elaboració virtual de biblioteques clàssiques valencianes mitjançant projectes conjunts per a la digitalització dels fons esmentats i la seua edició i difusió a través de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes Saavedra.

Per això, la Conselleria d’Educació es compromet a col·laborar amb l’aportació econòmica fixada en este conveni que serà de 10.000 euros.

Entre les activitats que es contemplen en este conveni està la selecció i priorització de les obres més significatives del patrimoni bibliogràfic valencià que puguen ser objecte de digitalització i difusió a través de la Biblioteca Valenciana Digital i de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

El conveni també inclou actuacions comunes i individuals encaminades a demanar la col·laboració d’altres organismes, institucions i empreses de caràcter públic o privat, la cooperació del qual es considere d’interés així com la col·laboració i difusió d’activitats públiques de la Generalitat que tinguen relació amb la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes Saavedra.

A través d’este conveni la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes es compromet a facilitar la difusió de totes aquelles iniciatives promogudes per la Generalitat relacionades amb patrimoni bibliogràfic valencià.

Per la seua banda, la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu difondrà, a través dels seus mitjans informàtics, l’adreça de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes Saavedra, amb l’objecte de facilitar la màxima difusió dels recursos de lliure accés entre investigadors, estudiants i població en general.

Cal recordar que la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes Saavedra té entre els seus objectius el desenvolupament de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes Saavedra amb la finalitat que es convertisca en un instrument adequat per a potenciar l’expansió de la cultura espanyola i hispanoamericana en el món.

La Generalitat forma part del Patronat d’esta Fundació des de l’any 2002.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 1 =

bombers
CCCC
bombers