25n
25N
25N

El Consell aprova l'encàrrec a Tragsa per a dur a terme el dispositiu de suport 'Platges segures'

El Consell aprova l'encàrrec a Tragsa per a dur a terme el dispositiu de suport 'Platges segures'
10/07/2020 -

El Ple del Consell ha ratificat l’encàrrec per part de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) a l’empresa pública Tragsa, per un import d’1.115.221,46 euros, per a donar suport al dispositiu “Platges segures”, derivat de l’actuació d’emergència provocada per l’expansió de l’epidèmia sanitària relacionada amb la COVID-19 a la Comunitat Valenciana.

La situació d’emergència sanitària va suposar l’activació, el 13 de març 2020, del Pla Territorial d’Emergències de la Comunitat Valenciana, aprovat per Decret 119/2013, de 13 de setembre, del Consell.

Des d’eixa data s’han dut a terme diferents actuacions i encàrrecs enfocats a proporcionar un entorn segur i lliure d’infeccions per a tots els ciutadans i ciutadanes i en tots els sectors i formes de convivència possible, inclòs el gaudi de les zones i aigua de bany de les platges.

Són 78 les administracions locals de la Comunitat Valenciana amb platges marítimes i continentals en les quals és necessari reforçar les mesures de coordinació i de compliment de les distàncies i seguretat.

El servei que prestarà Tragsa consisteix a aportar la logística i el personal necessari perquè la Generalitat desenvolupe aquest dispositiu. Entre altres coses, ha col·laborat en la recent incorporació de 1.000 auxiliars de platja, d’entre 18 i 30 anys, la labor dels quals és la d’oferir informació sobre normes de seguretat i protecció en l’ús i convivència dels arenals valencians.

Per aquest motiu, per Resolució del 19 de juny de 2020, del director de l’Agència valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, es declara la tramitació d’emergència i s’encarrega al mitjà propi Tragsa la posada en marxa del dispositiu de suport “Platges segures” per un import d’1.115.221,46 euros.

Aquest encàrrec forma part d’un ampli projecte que, englobat sota el mateix nom, “Platges segures”, està duent a terme la Generalitat dins de les actuacions derivades de l’emergència sanitària provocada per la COVID-19.

Entre altres coses comprén, a més del suport dels auxiliars, una guia que conjumina aspectes de caràcter organitzatiu respecte a la gestió de les platges i tasques bàsiques i suggeriments de mesures de seguretat per a mantenir la distància social, així com un decret pel qual es regulen les instruccions i normes de seguretat a les platges valencianes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 2 =

bombers
CCCC