caixa popular

El Consell aprova l'avantprojecte de Llei de Mediació de la Comunitat Valenciana

28/07/2017 -

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha informat en la roda de premsa posterior al Ple, que el Govern valencià ha aprovat l’avantprojecte de Llei de Mediació de la Comunitat Valenciana.

“Amb aquesta Llei -ha assenyalat- es pretén implantar, desenvolupar i impulsar un marc jurídic en el qual es puguen incorporar els procediments de mediació, fomentant l’accés de la ciutadania a aquest mètode extrajudicial de solució de conflictes, on un mediador professional, neutral i imparcial facilita l’acostament de postures i proposa possibles solucions, evitant així haver d’arribar als tribunals”.

Oltra ha estat acompanyada per la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, qui ha explicat el contingut d’aquest text legal, que impulsa la resolució de conflictes de forma més ràpida, eficaç i econòmica a través del diàleg, la participació i la convivència fomentant la regeneració dels llaços socials.

Així, la nova norma cerca dotar de seguretat jurídica al procediment, garantir la qualitat i fiabilitat del sistema i propiciar l’augment de la confiança per part de la ciutadania amb la finalitat d’incrementar les seues probabilitats d’èxit.

A més, comportarà una considerable reducció de costos tant per als particulars com per al sector públic, i contribueix a la descàrrega dels processos jurisdiccionals davant els tribunals de justícia.

Per a impulsar aquesta mesura es crea el Centre de Mediació de la Comunitat Valenciana, que té com a labor coordinar totes aquelles actuacions que en matèria de mediació. D’aquest organisme depèn el Registre de Persones i Entitats Mediadores de la Comunitat Valenciana, un instrument a través del qual es garanteix a la ciutadania l’accés a professionals i a entitats mediadores de contrastada professionalitat, capacitació i formació.

Així mateix, la llei preveu la prestació de serveis de mediació gratuïta per als qui sent persones beneficiàries del dret de justícia gratuïta opten per acudir a la mediació per a resoldre les seues controvèrsies.

Avantprojecte de Llei del Consell Audiovisual

D’altra banda, Oltra ha informat que el Consell també ha aprovat l’avantprojecte de Llei del Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana, la creació de la qual estava pendent des de l’any 2006, i que suposa “un avanç en el desenvolupament dels mitjans de comunicació audiovisuals com a instruments democràtics de la societat”.

Així, ha apuntat que el Consell Audiovisual “tindrà plena capacitat i autonomia orgànica i funcional per a exercir les seues funcions de forma totalment independent de qualsevol control polític”.

Així mateix, l’avantprojecte de llei contempla la creació de l’Arxiu Audiovisual de la Comunitat Valenciana, per a coordinar els arxius i fons audiovisuals de la Generalitat i les seues institucions.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats