caixa popular

El Consell aprova l'avantprojecte de Llei de gestió de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana

El Consell ha aprovat també els decrets per a l’ordenació general de l’Educació Primària i per a fixar el màxim d’alumnat per aula i la jornada lectiva del personal docent.

El Consell aprova l'avantprojecte de Llei de gestió de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana
07/07/2017 -

El Consell ha aprovat l’avantprojecte de Llei de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, que ha exercit de portaveu en trobar-se la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, de viatge a Gaza i Cisjordània, ha explicat que l’objectiu d’aquesta llei és “impulsar que aquestes àrees industrials compten amb les infraestructures, dotacions i serveis necessaris per al desenvolupament eficient de les activitats econòmiques”.

En aquest sentit, Alcaraz ha destacat que es pretén “millorar la gestió i la qualitat del sòl industrial i fomentar la implicació municipal i la col·laboració pública-privada en la gestió i millora d’aquestes infraestructures”.

Per la seua banda, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, que ha intervingut en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Consell, ha indicat que aquesta llei està concebuda com “un instrument que ajude a reforçar la transformació del model productiu i millorar la competitivitat, donant-li un impuls major a la indústria i als sectors productius com a motor de creixement i principal font de creació d’ocupació estable i de qualitat”.

Com a novetats, Climent ha destacat que es reconeix la figura dels enclavaments tecnològics “com a instruments de promoció de l’activitat d’alt contingut tecnològic i alta intensitat innovadora, donant facilitat per a la seua implantació”.

Així mateix, el conseller d’Economia Sostenible ha indicat també que es vol “donar rellevància al municipi que realment aposte per la indústria”, de manera que es crea la categoria de municipi industrial estratègic, com una marca de qualitat que podrà ser utilitzada per a la promoció i publicitat institucional d’aquesta localitat “per a recompensar els esforços realitzats pels ajuntaments en la modernització de les àrees industrials”.

Reorganització educativa

D’altra banda, el Consell també ha donat el vistiplau a dos decrets de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport.

El primer d’ells modifica el Decret 108/2014, pel qual s’establix el currículum i l’ordenació general de l’Educació Primària. La modificació afecta, fonamentalment, a l’horari lectiu, de manera que s’establix en 25 hores setmanals de dilluns a divendres.

La jornada escolar començarà a les 9 i finalitzarà a les 17 hores, amb un descans diari de 30 minuts i d’hora i mitja entre les sessions de matí i vesprada. Els horaris seran confeccionats pels centres amb autonomia, però atenent als criteris que s’especifiquen en el decret relatiu a la corresponent càrrega horària de les diverses àrees i assignatures, on cal destacar les tres hores i mitjana setmanals de lliure disposició.

Alcaraz ha explicat que es pretén “donar més autonomia i flexibilitat horària als centres amb la finalitat d’afavorir i potenciar la innovació pedagògica, el treball per projectes de contingut competencial, la interdisciplinarietat i el treball en equip”.

El segon dels decrets aprovats modifica el Decret 59/2016, pel qual es fixa el nombre màxim d’alumnat per aula i la jornada lectiva del personal docent en els nivells no universitaris, regulats per la Llei orgànica 2/2006 d’Educació.

Entre les principals modificacions, cal destacar la implantació progressiva des del curs 2016-2017, curs a curs, a partir del primer nivell de cadascuna de les etapes que s’indiquen, atenent les disponibilitats pressupostàries. En el cas de primària, serà a partir del primer nivell en el curs 2019-2020.

En els centres que tinguen dos o més unitats en sisé de Primària es podrà establir, en l’acord escolar del curs següent, un nombre d’unitats per a primer de Primària que permeta fixar una ràtio màxima de 25 alumnes per unitat, sense que açò puga comportar variacions en el nombre d’unitats ni de la plantilla del centre i sempre que dispose dels espais suficients.

Acord amb ADIF en matèria d’incendis forestals

El Consell també ha aprovat un acord entre l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) per a compartir informació en els incidents i emergències que puguen produir-se en cas d’incendi forestal.

El conveni també inclou la realització de les actuacions necessàries en les proximitats de línies fèrries de titularitat d’ADIF que transiten per muntanyes o terrenys forestals o al costat d’aquests, amb especial atenció a aquelles zones que tinguen major incidència d’incendis o transcórreguen per espais naturals protegits, “amb l’objectiu de cooperar activament en la lluita contra els incendis forestals en el nostre territori”, ha recalcat el conseller de Transparència.

Alcaraz ha matisat que, encara que aquest conveni no és nou, ja que es va signar en 2008 i va estar vigent durant quatre anys, no es va signar la renovació, “per la qual cosa reprenem ara el projecte inicial”.

Ajuda per a l’assistència bàsica de refugiats sirians a Jordània

En un altre ordre de coses, el Consell ha aprovat un conveni entre la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i ACNUR per a la realització del projecte “Assistència bàsica per a la població refugiada siriana a Jordània 2017”.

“El Govern del Botànic és molt conscient d’aquesta situació i de la tràgica crisi humanitària de la població siriana”, ha posat l’accent el conseller de Transparència, per la qual cosa s’ha augmentat en 50.000 euros la dotació d’aquesta col·laboració pel que fa a l’any anterior, passant de 150.000 a 200.000 euros en 2017.

Aquestes ajudes aniran destinades a la distribució de diners en efectiu i vals per a satisfer les necessitats bàsiques entre famílies vulnerables sirianes residents en zones urbanes de Perdó, a Jordània, i d’articles no alimentaris entre la població resident en els camps de refugiats de Zaatari i Azraq, també a Jordània.

També es van dur a terme activitats de formació i sensibilització en la nostra comunitat, mitjançant jornades sobre acció humanitària en tres universitats de la Comunitat de València, Castelló i Alacant.

Tractaments contra el mosquit tigre

Entre altres temes, el Consell també ha donat el vistiplau a un conveni entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a dur a terme la gestió de les ajudes per a tractaments contra el mosquit tigre.

La subvenció, igual que l’any passat, ascendix a un import total de 450.000 euros per a fer front a les despeses dels tractaments per a lluitar contra el mosquit tigre.

Com a novetat, enguany també seran destinatàries les mancomunitats i no solament els municipis de la Comunitat Valenciana.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris