25n
25N
25N

El Consell aprova el projecte de Llei d'Identitat de Gènere que regula els drets de les persones trans

El Consell aprova el projecte de Llei d'Identitat de Gènere que regula els drets de les persones trans
23/10/2016 -

El ple del Consell ha aprovat el projecte de la Llei Integral del Reconeixement del Dret a la Identitat i Expressió de Gènere a la Comunitat Valenciana, que regula els drets de les persones trans en àmbits tan diversos com l’educatiu, el sanitari, el social o l’administratiu.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, que aquesta llei “representa un canvi estructural en la societat valenciana perquè, amb la seua aplicació, aconseguirem una societat molt més respectuosa i més amable amb les persones, que contemple la diversitat com un valor i no com una amenaça”.

La vicepresidenta ha parlat dels aspectes més rellevants del nou projecte de llei del Consell, que s’ha elaborat en col·laboració amb les conselleries amb competències en Educació, Sanitat, Justícia i Treball. També s’ha aconseguit el consens d’entitats socials i partits polítics. “Es tracta d’una aposta conjunta per a assegurar que la transsexualitat no és una patologia, per la qual cosa ja no serà considerada com a trastorn, sinó com una expressió més de la diversitat humana”, ha explicat Oltra.

Una vegada superat el tràmit del Consell Jurídic Consultiu, el Consell remetrà el text del projecte de llei a les Corts per a la seua aprovació definitiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 15 =