25n
25N
25N

El Consell aprova el decret que regula els òrgans de seguiment i coordinació de la postemergència

El Consell aprova el decret que regula els òrgans de seguiment i coordinació de la postemergència
07/11/2016 -

El Consell ha aprovat el decret que regula els òrgans de seguiment i coordinació de la postemergència, que té com a objecte la regulació de la Comissió Interdepartamental per al Seguiment i la Coordinació de la Postemergència, a més de l’Oficina Única Postemergència.

Després d’una situació de catàstrofe, en la qual es produeixen danys personals i materials, així com afectació a les infraestructures públiques i les conseqüències de les quals no permeten el funcionament normal de la societat, és obligació de les diferents administracions públiques l’adopció de decisions, l’engegada de mesures especials i execució de projectes, orientats a la restitució de la normalitat.

La protecció civil i la seguretat pública és una matèria en la qual la Generalitat té competència exclusiva, segons estableix l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana.

Considerant la diversitat d’administracions involucrades en l’aquesta gestió de la fase de postemergencia, així com les diferents disciplines en les quals és necessari treballar, és imprescindible coordinar els processos i unificar les actuacions, per a aconseguir facilitar al ciutadà els mecanismes de declaració de danys i aconseguir la màxima eficàcia dels mecanismes de recuperació.

Quant a la Comissió Interdepartamental per al Seguiment i la Coordinació de la Postemergència, es tracta d’un òrgan col·legiat de l’administració de Generalitat al que correspon la coordinació interdepartamental del Consell en aquest àmbit.

Aquesta Comissió s’adscriu a Presidència de la Generalitat o, si escau, a la conselleria competent en matèria de protecció civil i gestió d’emergències.

Així mateix, aquesta Comissió té com a funcions analitzar la informació requerida per l’Oficina Única Postemergència sobre els danys a particulars i als serveis i a les infraestructures públiques, fixar els objectius concrets de la fase postemergència, garantint una visió unificada en les decisions adoptades, proposar inversions i definir projectes per a aconseguir l’objectiu de tornada a la normalitat.

L’altre òrgan que regula aquest decret és l’Oficina Única de Postemergència, que es configura com l’instrument de suport a la Comissió Interdepartamental, al que correspon avaluar les necessitats i sol·licituds d’ajuda orientades al restabliment de la necessitat.

Aquesta oficina tindrà la seua seu en el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat. Entre les seues funcions es troba centralitzar la sol·licitud d’ajudes dirigides a la Generalitat a través d’una finestra única, promoure els convenis necessaris amb altres administracions i realitzar un seguiment de l’evolució de totes les actuacions de tornada a la normalitat i execució de la concessió d’ajudes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =