25n
25N
25N

El Consell anticipa esta setmana 40 milions d'euros de pagaments directes de la Política Agrícola Comuna

El Consell anticipa esta setmana 40 milions d'euros de pagaments directes de la Política Agrícola Comuna
21/10/2016 -

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural abonarà al llarg d’esta setmana un total de 40 milions d’euros de la bestreta corresponent al règim de pagaments directes de la Política Agrícola Comuna (PAC).

Estos fons, que suposen un poc més del 40% del total del volum d’estes ajudes, beneficiaran al voltant de 44.000 agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana, la qual cosa significa el 50% de les sol·licituds. Es tracta principalment de les línies de pagament bàsic, pagament jove i part dels pagaments acoblats, que representen prop de 95.000 transferències bancàries.

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha destacat el compliment del compromís realitzat per la Conselleria per a pagar a partir del primer dia habilitat, a pesar de la precarietat de recursos i de les dificultats de gestió informàtica amb el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, gràcies a l’esforç dels funcionaris encarregats de la tasca.

Respecte d’això, Elena Cebrián ha explicat que s’ha canviat el sistema informàtic d’introducció de les dades de les sol·licituds que, l’any passat, el ministeri va posar a disposició de les administracions autonòmiques per les deficiències del seu ús, que van ocasionar nombroses molèsties.

Esta aportació econòmica permetrà disposar de liquiditat als titulars de les explotacions per a afrontar inversions en un exercici marcat per la sequera i la crisi que afecta el conjunt dels sectors productius així com la dificultat en l’accés al finançament necessària per a escometre les inversions que requereix la seua activitat.

La Comissió Europea (CE) ha autoritzat la possibilitat de realitzar bestretes de les ajudes mencionades igual que en exercicis anteriors. Si bé el termini ordinari de pagaments s’inicia al desembre, la decisió de la CE permet avançar fins al 70% de totes les línies de pagaments directes a partir del 16 d’octubre.

D’esta manera, la primera setmana de desembre s’abonaran les quantitats restants, amb el que els pagaments totals que es realitzaran per estes subvencions en 2016 ascendiran a més de 100 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =