25n
25N
25N

El Consell acusa al Govern de paralitzar 6 mesos l'engegada de la Comissió d'Experts per a la reforma del finançament autonòmic

El Consell acusa al Govern de paralitzar 6 mesos l'engegada de la Comissió d'Experts per a la reforma del finançament autonòmic
06/10/2016 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, va acusar el Govern central de “paralitzar” l’engegada de la Comissió d’Experts estatal per a la reforma del sistema de finançament autonòmic, un òrgan la creació del qual va anunciar l’Executiu central el passat 8 d’abril però que, des de llavors, “no ha fet gens en 6 mesos per a configurar-ho, convocar-ho i que començara a treballar amb la finalitat que, una vegada es conforme el futur Govern, ja tinga els treballs avançats”.

Soler va explicar que la “inacció” de l’Executiu central durant cinc mesos li va portar a remetre una carta el 7 de setembre al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, urgint-li al fet que donara termini a la Comunitat Valenciana per a proposar a un expert i engegar aquest fòrum.

“Ha passat un mes i ni tan sols s’han dignat a contestar-nos. Els valencians necessitem urgentment un finançament just, però el Govern central no té gens de pressa, confirmant que, com va dir Rajoy, té altres prioritats, que no depenguen de donar solució a la discriminació dels valencians i altres autonomies en el repartiment de recursos econòmics”, ha assenyalat Soler.

El titular d’Hisenda ha recordat que, després de l’anunci en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres del passat 8 d’abril, el Ministeri d’Hisenda va traslladar a les autonomies, en el Consell de Política Fiscal i Financera del 15 d’abril, la creació d’aquesta Comissió d’Experts per a la reforma del sistema de finançament.

En aquell moment, el President de la Generalitat, Ximo Puig, va reclamar que eixe fòrum s’obrira a les comunitats, de manera que aquestes pogueren proposar experts. El ministeri va acabar arreplegant aquesta idea i va traslladar a les autonomies, en el CPFF del 28 d’abril, que podrien suggerir noms.

“Des de llavors, el Govern no ha mogut un dit per a convocar i engegar aquesta comissió d’experts, a la qual en gens afecta la situació d’interinitat”, ha indicat. “Les cartes del senyor Montoro tenen velocitats diferents. Quan es tracta d’estrényer les rosques a les autonomies arriben en 24 hores. Quan es tracta de contestar als requeriments nostres, per exemple, per a demanar que ens donen termini per a presentar un expert, tal com es va decidir en el Consell de Política Fiscal i Financera del mes d’abril, encara no hem rebut resposta, i això que la petició la formalitzem per carta fa un mes”, ha criticat Soler.

“Resulta totalment ridícul qualsevol retret a la Comunitat Valenciana en relació a l’engegada de la Comissió d’Experts. El Govern no ha fet gens per a engegar-la en 7 mesos, com no va fer gens en l’anterior legislatura per a solucionar la infrafinanciació valenciana i modificar un model caducat l’1 de gener de 2014”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =

museo prehistoria
museo prehistoria