25n
25N
25N

El Congrés Internacional d'Ocupació i Inclusió aconseguix més de 80 entrevistes de treball a persones amb diversitat funcional

Empreses com els Supermercats Vidal, la Fundació Ranstad o l’asseguradora DKV fan entrevistes de treball a València a persones amb diversitat funcional en el marc del congrés

El Congrés Internacional d'Ocupació i Inclusió aconseguix més de 80 entrevistes de treball a persones amb diversitat funcional
01/12/2016 -

Esta setmana està celebrant-se a València el primer “Congrés Internacional Innovació Social per al Canvi, Ocupació i Inclusió” amb un ampli ventall d’activitats orientades a l’ocupació inclusiva de les persones amb especials dificultats per accedir al mercat laboral, com per exemple les que viuen amb algun tipus de discapacitat.

El congrés, organitzat per la regidoria d’Igualtat, Polítiques Inclusives i Inserció Socio-laboral, inclou també la celebració de la setmana europea per a l’ocupació inclusiva, organitzada a França des de fa més de 20 anys i per primera vegada ara a Espanya.

Una de les activitats més pràctiques del congrés és l’anomenat “cafe-net”, orientat a posar en contacte empreses i candidats amb diversitat funcional. Dins d’este espai s’han celebrat dos sessions d’entrevistes al voltant d’una taula amb cafè i dolços, en la qual candidats i candidates i empreses han pogut conèixer-se i intercanviar contactes. Empreses com Supermercats Vidal, Fundació Ranstad o DKV Segurs han dut a terme un total de 80 entrevistes a diferents candidats.

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel lozano, ha dit en la inauguració del congrés internacional que “tant l’Ajuntament de València com este congrés -que organitzem des de la regidoria d’Inserció Sociolaboral junt a la Fundación Emplea- busquem la creació d’un espai de confluència d’idees, organitzacions socials i administracions, on els projectes d’emprenedoria social i els negocis implicats socialment puguen proposperar en un entorn d’innovació social, i tot això a la nostra ciutat, per primera vegada”. L’acte d’obertura ha comptat amb la presència del conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent.

Altres activitats que s’han dut a terme este dimecres en el congrés han sigut un taller sobre “eines per a la recerca activa d’ocupació”, orientat a les persones amb discapacitat que es troben en procés de recerca de feina, en què s’han donat orientacions sobre noves maneres d’elaborar un curriculum vitae i com utilitzar les xarxes, com Linkedin, per maximitzar resultats.

També, s’ha celebrat una taula rodona sobre “bones pràctiques per a l’ocupació inclusiva”, en la qual el principal sindicat del Brasil, els sindicats espanyols així com representants de l’administració i d’altres entitats han presentat les seues millors propostes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =